Acasă Actualitate Asigurarea de malpraxis medical a fost neîndestulătoare pentru doctorița acuzată de moartea...

Asigurarea de malpraxis medical a fost neîndestulătoare pentru doctorița acuzată de moartea fotbalistului Patrick Ekeng

DISTRIBUIȚI

Asigurarea de răspundere civilă în domeniul medical este obligatorie pentru personalul medico-sanitar. Exercitarea profesiei de medic nu poate fi facută dacă respectiva persoană nu are încheiată în mod valabil o asigurare de răspundere civilă în domeniul medical. Iată însă că magistrații Judecătoriei Sectorului 2 au decis să pună sechestru asigurător pe averea medicului și pe banii clinicii private unde lucra, până la valoarea sumei de 60.000 de euro, în dosarul în care se judecă moartea fotbalistului Patrick Ekeng. Decizia poate fi contestată.

„Dispune luarea măsurilor asiguratorii, în favoarea părților civile minore Ngo Tcheby Ebga Celine Reine, Ekeng Ekeng Patrick Claude, Ekeng Ekeng Kim Anaia Mendomo și Assany Omar Talhyann Tiana Ibrahim Vichy Anselme, până la concurența sumei totale de 60.000 de euro, după cum urmează: – înființarea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile și imobile ale părții responsabile civilmente SC PULS MEDICA SRL (PULS MEDICA), până la concurența sumei de 60.000 euro, cu excluderea sumelor de bani deținute în conturi de către partea responsabilă civilmente; – înființarea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile și imobile ale inculpatei Duță Elena-Mihaiela si a popririi asiguratorii, până la concurența sumei de 60.000 de euro, măsura popririi asiguratorii”, se arată în minuta instanței.

Soluția vine la scurt timp după ce, tot magistrații Judecătoriei Sectorului 2 au decis că poate începe judecata în dosarul ce vizează ancheta morţii fotbalistului Patrick Claude Ekeng, instanţa respingând toate cererile şi excepţiile formulate de medicul Elena Mihaiela Duţă.

Parchetul Capitalei o acuză pe medicul Elena Mihaiela Duţă că, fiind delegată să asigure asistenţa medicală de urgenţă pe 6 mai 2016, la meciul desfăşurat pe Stadionul ”Dinamo”, „a omis să ia măsurile care se impuneau şi anume – în primă fază evaluarea corectă a stării jucătorului Ekeng Ekeng Patrick Claude în funcţie de care trebuia să ia sau să dispună măsurile adecvate şi ulterior, după ce a constatat că pacientul se afla în fibrilaţie ventriculară, să aplice protocolul de resuscitare prevăzut de ghidurile pentru ”basic life suport”– sporind astfel un pericol însemnat pentru viaţa pacientului, pericol care nu a mai putut fi înlăturat, acesta decedând în ciuda intervenţiei ulterioare a personalului medical din cadrul Spitalului ”Floreasca”, neprevăzând rezultatul inacţiunii sale, deşi trebuia şi putea să prevadă producerea acestui rezultat”.

Patrick Ekeng (26 de ani) a decedat pe 6 mai 2016, în timpul meciului Dinamo – Viitorul (3-3). Fotbalistul intrat pe teren în minutul 70 s-a prăbuşit pe gazon în preajma cercului de la centrul terenului, a fost dus la spital, dar după aproximativ 70 de minute de efectuare a manevrelor de resuscitare a fost declarat decedat.

Citește și Cazul morții lui Ekeng poate deveni un precedent judiciar dacă instanța decide că în rezidențiat medicul a fost pregătit suboptimal

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.