Acasă Actualitate Bruxelles. Reacții la cererea ca Dăncilă să nu mai fie criticată: ca...

Bruxelles. Reacții la cererea ca Dăncilă să nu mai fie criticată: ca atunci când dai înainte răspunsurile la olimpiade „ca să iasă bine școala noaștră”

DISTRIBUIȚI

„Nu mai este loc de orgolii sau resentimente politice, de certuri sterile. Reiau apelul la pace politică, apelul la consens. Avem un proiect național care impune acest lucru. Vă cer doar decență în limbajul politic și reținere în această perioadă”, spunea la finalul anului trecut Dăncilă.

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a reacționat după apelul premierului Dăncilă, care a cerut ca pe durata președinției Consiliului UE Guvernul să nu mai fie criticat.

„Pe durata președinției UE Guvernul Dancila cere să nu mai fie criticat. Să ne dăm mâna cu Dragnea și să spunem lumii întregi că Dragnea este om cinstit.

Răspunsul nostru este următorul: lumea întreaga știe că Dragnea este un infractor. Cine intră în complicitate cu guvernul îi servește pe infractori și face rău tuturor oamenilor cinstiți din România.
Imaginea acestui guvern nu este făcută de criticile opoziției, ci este făcută de propriile fapte. Așa că, cine doreste ca imaginea României în lume să fie bună, nu trebuie să spună opoziției să tacă, ci trebuie să ceară Guvernului să nu mai facă prostii. Sau să ajute să punem un alt guvern loc.”, scrie Mureșan pe Facebook.

Jurnalistul de la Europa Liberă, Dan Alexe a explicat că aude  „des argumentul, chiar de la oameni care nu au neapărat simpatie pentru mafia de la putere, că deși suntem conduși de corupți, ticăloși și incompetenți, ar trebui o pauză în critici pe durata președinției UE, ca să „ieșim onorabil” dar spune că asta ar fi „o atitudine de trișori și mincinoși, precum a celor care distribuie inainte răspunsurile la olimpiade „ca să iasă bine școala noaștră”. Este o atitudine anti-europeană, de altfel, care constă în a neglija cu totul calitatea în favoarea complicității în furtișag, pentru că „suntem între noi”.
Nu, aici nu e vorba de “ai noștri” și de “să ieșim bine”. E vorba de Europa care, din pricina idealismului său trecut, nu a prevăzut un mecanism de excludere sau blocare a incompetenților, neînchipuindu-și, atunci când au fost redactate tratatele, că se va ajunge vreodată la asemenea dezastru și acumulare de impostură.
Criticându-i pe “ai noștri” pentru incompetență flagrantă, facem de fapt un bine României viitoare, care ar trebui să se construiască pe meritocrație, nu pe “spirit de gașcă”. Și un bine Europei, adică încă o dată României.”, explică Alexe.

Jurnalistul Dan Alexe este lingvist, scriitor, traducător și cineast, vorbește cincisprezece limbi străine (printre care și mai multe limbi exotice: paștună, cecenă, farsi) și citește in douăzeci de limbi. Fost corespondent in Afganistan și cunoscut opozant al regimului Ceaușescu, Dan Alexe a câștigat mai multe premii internationale pentru documentarul său „Cabal in Kabul”.

Citește Cum era turnat studentul poliglot Dan Alexe la Securitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.