Acasă Actualitate Ciclopul Basescu

Ciclopul Basescu

DISTRIBUIȚI

Sentinta civila si irevocabila nr. 660 din 13 iulie 2001, pronuntata de Tribunalul Bucuresti, Sectia a III-a Civila, respinge ca inadmisibila actiunea de revendicare a reclamantilor, pretinsi mostenitori ai defunctului Bragadir, -avand in vedere ca acestia nu si-au dovedit dreptul de proprietate asupra imobilului <Ciclop> si nici calitatea de mostenitori-. Cu toate ca primarul general, Traian Basescu, avea cunostinta de aceasta decizie a instantei, pe 28 septembrie 2001 a semnat dispozitia de retrocedare nr. 112/2001, prin care se restituie in natura, catre asa-zisii sase mostenitori, imobilul situat pe Bulevardul Gh. Magheru nr. 6-8, unde SC Ambasador SA detine titlu de proprietate pe o suprafata de 863,23 mp. Pretinsii urmasi nu au putut face dovada in instanta a dreptului de proprietate asupra imobilului si nici calitatea de mostenitori ai defunctului D.M. Bragadir.

In urma emiterii Dispozitiei de retrocedare nr. 112/28.09.2001 a imobilului din Bulevardul Magheru nr. 6-8, cunoscut sub numele de de -Ciclop-, primarul general al Capitalei, Traian Basescu, s-a ales cu doua plangeri penale din partea presedintelui Consililului de Administratie al SC Ambasador SA. Considerand ca restituirea imobilului -Ciclop- a fost ilegala, SC Ambasador SA s-a constituit parte civila cu suma de 300.000 de dolari, dintre care 250.000 de dolari reprezinta daune materiale, iar 50.000 de dolari daune morale.


Dispozitia primarului general al Capitalei de retroceda imobilul din Bulevardul Gheorghe Magheru, nr.6-8, fost Tache Ionescu, nr.6-8, Sectorul 1,cunoscut sub numele de -Ciclop-, a atras o reactie virulenta din partea celor care ocupa in prezent aceasta cladire. Chiar in ziua semnaraii de catre edilul sef a retrocedarii imobilului, 28 septembrie 2001, presedintele Consililului de Administratie al SC Ambasador SA, Nicolae Istrate, adresase o sesizare catre Traian Basescu, in care atentiona ca restituirea imobililul este ilegala. Trebuie precizat ca restaurantul -Ambasador- este situat la parterul imobilului -Ciclop-, Bulevardul Magheru, nr.6-8, Sectorul 1, iar suprafata ocupata de acesta (863,23 mp) este inclusa in certificatul de atestare a dreptului de proprietate a SC Ambasador SA. Beneficiarii restituirii imobililui -Ciclop- sunt Fulicea Serapina Ivona, Romalo Ion Mihnea Alexandru, Constandaky Ana Gheorghe, Pierre(Petre) Bragadir, Giles Maurice Marie Bragadir, Irene Jacqueline Marie Lodin de L*Epinay. Primarul general nu a tinut cont de sesizarea presedintelui CA al SC Ambasador SA si ca atare imobilul a fost retrocedat in aceeasi zi.

Ieri, presedintele CA al SC Ambasador SA, Nicolae Istarate, a facut plangere penala impotriva primarulului general Traiana Basescu si celor trei persoane care au semnat actul de retrocedare (Anton Petrisor Parlagi, Radu Dinulescu, Cristian Setran) la Inspectoratul General al Politiei cat si la Directia Generala a Politiei Municipiului Bucuresti. -Potrivit Legii nr.10/2001, Primarul General nu poate restitui decat bunuri imobile care se afla in patrimoniul Primariei, pentru celelalte situatii legea instituind obligatia persoanelor indreptatite la restituire de a notifica numai persoana juridica detinatoare. Ignorand dispozitiile legale si sentina civila nr. 660/13.06.2001 pronuntata de tribulalul Municipiului Bucuresti, Sectia a-III-a Civila-definitiva si irevocabila, Primarul General impreuna cu directorii care au avizat dispozitia 112/28.09.2001 au restituit in natura celor sase persoane fizice-asa zisilor mostenitori, carora le-a fost respinsa ca inadmisibila actiune in revendicare pentru ca nu au facut dovada calitatii de mostenitor si a dreptului de proprietate ai defunctului Bragadiru, terenul in suprafata de 2012 mp, desi cunosteau foarte bine situatia juridica a imobilului-, se mentioneaza in plangerea penala catre IGP si DGPMB.

Basescu, primul primar haiduc al secolului XXI

Nicolae Istrate a precizat ca -Primarul General restituind cei 2012 mp a incalcat si dreptul de proprietate asupra terenului apartinand RAAPPS, atribuindu-i o suprafata de teren fara a o determina si incluzand-o in suprafata totala restituita de 2012 mp-.

Intr-o scrisoare deschisa adresata Primarului General in cursul zilei de ieri de catre presedintele Consiliului de Administratie al SC Ambasador SA se mentioneaza ca -Dati Domnule Basescu ce-i al dumenavoastra (dati o inghetata) daca chiar va chinuie patima generozitatii si, cine stie, poate ve-ti avea in ceruri, daca o sa ajungeti acolo. Dumneavoastra dati insa ce nu-i al dumneavoastra, adica nu sunteti decat haiduc, ori trebuie sa va atragem atentia ca v-ati pierdut de caruta istoriei, care v-a uitat de vreun veac, intr-o lume in care dreptatea o face legea, nu haiducii, oricare ar fi aceastia-.

In plangerea penala se subliniaza ca -Prin savarsirea acestei infractiuni prejudiciul adus SC Ambasador SA este de aproximativ 250 000 de dolari, situatie in care consideram ca sunt aplicabile dispozitiile articolului 248 Cod Penal, consecintele infractiunii fiind deosebit de grave-.

SC Ambasador SA s-a constituit parte civila cu suma de 300 000 de dolari, dintre care daune materiale-valoare terenului 250 000 de dolari si daune morale 50.000 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.