Acasă Actualitate CMR cere ferm autorităților să asigure protecția personalului medical

CMR cere ferm autorităților să asigure protecția personalului medical

DISTRIBUIȚI

Colegiul Medicilor din România afirmă că medicii şi personalul medical trebuie să îşi desfăşoare activitatea în condiţii adecvate şi de siguranţă. Reacția CMR vine după ce senatoarea Diana Șoșoacă a făcut scandal în fața unui centru de vaccinare din Iași și a determinat oprirea procesului de vaccinare timp de două ore. Comuna Răchiţeni din judeţul Iaşi, aflată în scenariul roşu din cauza numărului mare de cazuri de COVID.

În opinia CMR, intimidările, ameninţările sau agresiunile de orice fel „nu îşi au locul şi nu trebuie să existe” în momentul exercitării actului medical sau a oricărei activităţi în general.

„Echipele de medici și personal medical implicate inclusiv în procesul de vaccinare, precum și în orice altă activitate medicală nu trebuie să fie împiedicate să își exercite atribuțiile, iar acestea, la rândul lor, să își desfășoare activitatea cu profesionalism si implicare pentru binele pacienților și al societății în general.

De la începutul acestei pandemii, de peste un an și jumătate, medicii, alături de întreg personalul medical, au fost în prima linie și au depus toate eforturile pentru a gestiona eficient situația și pentru a le asigura tuturor pacienților îngrijirile necesare. Aceste eforturi continuă acum și în contextul celui de al patrulea val al pandemiei.

Trebuie să existe, însă, un efort comun, la nivel de societate, dar și din partea fiecăruia dintre noi pentru a depăși cu bine această situație.

Vaccinarea este fundamentată pe medicina bazată pe dovezi. Există voci pro și contra – un drept pe care se bazează democrația – însă în permanență trebuie să existe respect reciproc și nu trebuie îngrădită sau perturbată nicio clipă desfășurarea unui act medical, indiferent care este acesta.

În aceste condiții, Colegiul Medicilor din România reiterează apelul ca medicii, alături de întreg personalul medical, să își desfășoare activitatea în condiții optime din toate punctele de vedere.

De asemenea, Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România solicită autorităților să asigure protecția personalului medical implicat mai ales în procesul de vaccinare.

Cu toții – și noi, medicii, și toată societatea – ne-am fi dorit ca această pandemie să nu fi existat sau ca ea să se încheie cât mai curând, pentru a ne putea întoarce la viața normală, dar pentru a gestiona în mod eficient această situație epidemiologică cu care ne confruntăm cu toții, trebuie să respectăm atât măsurile de siguranță și ca fiecare dintre noi să își facă datoria”, se arată într-un comunicat al CMR.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.