Acasă Actualitate CNSAS ar vrea preluarea dosarelor SIPA despre legăturile magistraților cu fosta securitate

CNSAS ar vrea preluarea dosarelor SIPA despre legăturile magistraților cu fosta securitate

DISTRIBUIȚI

În urma dezbaterilor din şedinţa de astăzi, 09.04.2019, Colegiul C.N.S.A.S. a hotărât următoarele:

1. Colegiul va solicita:

– o întâlnire între conducerea C.N.S.A.S. şi reprezentanţii Ministerului Justiţiei în scopul preluării dosarelor/documentelor din fondul SIPA referitoare la relaţia dintre judecători, procurori şi fosta Securitate.

– o întâlnire la nivel înalt între C.N.S.A.S. şi SRI în vederea predării integrale a fondurilor de arhivă şi realizării unei situaţii cu judecătorii şi procurorii din evidenţele create de fosta Securitate.

2. Direcţia Cercetare, Expoziţii, Publicaţii a C.N.S.A.S. va realiza un studiu referitor la relaţia judecători – procurori – organele fostei Securităţi până în 1989, în completarea volumului dlui cercetător C.N.S.A.S., Iuliu Crăcană, „Dreptul în slujba puterii. Justiţia în regimul comunist din România (1944-1958)”. În cadrul studiului va fi evidenţiată o temă dedicată cazurilor de ofiţeri ai fostei Securităţi pentru care era asigurată intrarea la Facultatea de Drept pe locuri rezervate, fără admitere.

3. Direcţia Cercetare, Expoziţii, Publicaţii a C.N.S.A.S., în colaborare cu Direcţia Investigaţii şi Direcţia Juridică, va realiza un studiu-sinteză pe relaţia Miliţie-Securitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.