Acasă Actualitate Comisia Juridică a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei își exprimă îngrijorarea față...

Comisia Juridică a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei își exprimă îngrijorarea față de dosarul politic deschis împotriva Laurei Codruța Kovesi

DISTRIBUIȚI

Consiliul Europei este cea mai mare organizație în materie de drepturi ale omului de pe continent. Acesta include 47 de state membre, dintre care 28 sunt state membre ale Uniunii Europene. Toate statele membre ale Consiliului Europei au aderat la Convenția Europeană a Drepturilor Omului, un tratat conceput pentru a proteja drepturile omului, democrația și statul de drept.

Comisia de Afaceri Judiciare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei își exprimă îngrijorarea față de acuzațiile lansate împotriva Laurei Codruța Kovesi „motivate politic” împotriva fostului oficial de rang înalt al României.

Într-o declarație adoptată astăzi, comisia a declarat că acuzațiile împotriva dnei Kovesi – care includ luarea de mită, abuz în funcție și mărturie mincinoasă – ar putea avea ca scop să o discrediteze pentru a nu deveni liderul Procuraturii Europene, pentru care ea este unul dintre cei trei candidați.

Eforturile d-nei Kovesi de combatere a corupției au fost „foarte apreciate” de societatea civilă, de UE și de Consiliul Europei, observă Comisia, în timp ce DNA a fost supus atacurilor politice, ducând în cele din urmă la demiterea sa.

Comisia a cerut autorităților române să „examineze cazul său rapid și în conformitate cu standardele Consiliului Europei privind procesul echitabil și să renunțe la orice acuzație care ar putea fi motivată politic”.

2 COMENTARII

  1. Guvernul Romaniei trebuie sa blocheze acuzatiile doamnei procuror Laura Codruta Kovesi a spus Comisia Juridica a Adunarii a Consiliului Europei altfel daca Guvernul PSD -ALDE ancheteaza altfel Romania pierde dreptul de vot si activarea articolului 7 pe justitie.Ii rog pe domnul Dragnea si comisiei juridice a Parlamentului Romaniei sa ia act de blocarea acuzatiilor care i-au fost aduse Laurei Codruta Kovesi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.