Acasă Actualitate De ce nu vor păți nimic cadrele medicale cărora li s-a deschis...

De ce nu vor păți nimic cadrele medicale cărora li s-a deschis dosar penal de neglijență în serviciu după vaccinarea la rapel cu un alt tip de vaccin

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu după ce un bărbat care s-a prezentat marţi dimineaţă la centrul de vaccinare din cadrul Stadionului Municipal Târgu Jiu a fost vaccinat cu o doză de Moderna în loc de Pfizer, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.

„La data de 9 februarie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în cursul zilei de astăzi, un bărbat de 69 ani, din municipiul Târgu Jiu, s-a prezentat la Centrul de vaccinare ‘Stadion Municipal’ din municipiul Târgu Jiu, în vederea administrării celei de-a doua doze (rapel) a vaccinului contra virusului COVID-19, iar cadrele medicale ar fi îndeplinit defectuos procedura de vaccinare, în sensul că i-ar fi administrat bărbatului o altă doză de vaccin decât cea administrată în primă fază. În cauză a fost întocmit dosar penal, poliţiştii continuând cercetările in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu”, menţionează IPJ Gorj.

Numai că pentru ca infracțiunea de neglijență în serviciu să țină în instanță, trebuia să fi fost încălcată o lege și nu o procedură instituită printr-un act normativ inferior, definiția infracțiunii fiind modificată de DECIZIA nr. 518 din 6 iulie 2017 a CCR.

Articolul 298: „Încălcarea din culpă de către un funcționar public a unei îndatoriri de serviciu, prin neîndeplinirea acesteia sau prin îndeplinirea ei defectuoasă, dacă prin aceasta se cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.”
Prin DECIZIA nr. 518 din 6 iulie 2017, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 765 din 26 septembrie 2017, general obligatorie s-a admis excepția de neconstituționalitate, constatându-se că dispozițiile art. 298 din Codul penal sunt constituționale în măsura în care prin sintagma „îndeplinirea ei defectuoasă“ din cuprinsul acestora se înțelege „îndeplinirea prin încălcarea legii“.

3 COMENTARII

  1. Pentru ca dupa 1 an numarul de infectari cu Covid 19 la nivel planetar este nesemnificativ, de cam 1,2 la suta, adica 100 de milioane oameni la o popu latie de 8 miliarde a Terrei, iar numarul de morti total nesemnificativ fata de ciuma, lepra, holera sau hepatita B, deci nu se justifica nici necesitatea unui vacca cin, nici macar a unui tratament preventiv

    • Numărul de infectări este de fapt necunoscut, nefiind testate cele 8 miliarde la fiecare 14 zile, iar procentul raportat la populație este obținut în urma unui an de restricții puternice la nivel global. Dacă nu doriți să fiți tratat și/sau vaccinat, nu vă obligă nimeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.