Acasă Actualitate Dosarele vanzatorilor de iluzii spaniole au ajuns pe masa ministrului de interne

Dosarele vanzatorilor de iluzii spaniole au ajuns pe masa ministrului de interne

Doua persoane, dintre cele 62 care au incheiat contracte pentru a cumpara case in sistem time-sharing in Spania cu firma -Solo Marketing-, i-au reclamat pe reprezentantii acesteia ministrului de interne, Ioan Rus. Cei doi pagubiti i-au cerut mai marelui politistilor sa ia masuri ca ancheta care vizeaza firma -Solo Marketing- sa fie finalizata mai repede, iar vinovatii sa fie trasi la raspundere. Prin demersurile lor, pagubitii spera sa-si recupereze si banii dati ca avans.

Anchetatorii spun ca banii vor fi greu de recuperat, deoarece contractele civile incheiate intre administratorii firmei si persoanele care au dorit sa devina proprietari de vile in Spania sunt foarte bine intocmite. De altfel, patronii firmei -Solo Marketing- i-au avertizat pe anchetatori ca au platit unor avocati bucuresteni cateva mii de dolari pentru a realiza respectivul contract. Acest lucru l-au constatat si politistii, care spun ca, intr-adevar, contractul este -beton-, fiind greu de atacat.

Pe de alta parte, se pare ca acuzatia de inselaciune nu prea are suport in aceasta poveste, deoarece nu poti sa afirmi ca ai fost inselat, atata timp cat contractul, care are o multime de clauze, nu a fost finalizat, el derulandu-se in etape.

In acest moment, ancheta bate pasul pe loc deoarece Garda Financiara Brasov, care a demarat un control la sediul firmei -Solo Marketing-, inca nu a finalizat verificarile. Probabil ca, in mare parte, rezultatul anchetei va depinde de verificarile inspectorilor Garzii Financiare. Deocamdata, cert este faptul ca patronii firmei sunt cercetati de politistii din judetele Neamt, Arges si Brasov sub aspectul comiterii infractiunii de inselaciune.

Cercetarea administratorilor firmei -Solo Marketing- SRL a inceput in luna martie, dupa ce au aparut zeci de plangeri in care sunt acuzati de inselaciune. Verificarile politistilor, care au ridicat documente de la sediul societatii din Piatra Neamt, au scos la iveala faptul ca, in mai putin de o luna si jumatate, vanzatorii de castele au incheiat 62 de contracte cu persoane din aproape toate judetele din Moldova, iar suma incasata a fost de 1.259.962.000 de lei.

Politistii argeseni au dispus, la sfarsitul lunii februarie 2001, inceperea urmaririi penale impotriva patronilor firmei, al carei sediu central se afla in orasul Brasov. Este vorba de cetateanul argentinian Enrique Gonzales, in varsta de 61 de ani, Catalin Tincu, de 32 de ani, si Adrian Dinca, de 28 de ani, primul din Bucuresti, iar al doilea din Brasov. Cetateanul argentinian reusise insa sa paraseasca tara de mai bine de sase luni. Anchetatorii au stabilit ca, incepand din anul 1999, cei trei patroni au incheiat contracte de vanzare tip time-sharing (timp alocat fractionat) cu peste 600 de persoane, pentru un club situat in Spania, in apropierea Stramtorii Gibraltar, denumit -Dream Vacantion Club-, si au incasat peste zece miliarde de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.