Home Actualitate Firea comite aceleași fapte de corupție ca Monica Iacob Ridzi: folosește banii...

Firea comite aceleași fapte de corupție ca Monica Iacob Ridzi: folosește banii publici pentru imaginea sa. EuropaFM rambursează banii Primăriei

DISTRIBUIŢI

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare pentru că și-a promovat imaginea în cadrul contractelor plătite de ministerul pe care îl conducea, încâlcând astfel art. 22 din Legea nr.500/2002, angajând şi utilizând creditele bugetare pentru cheltuieli ce nu erau strict legate de activitatea instituţiei publice. Gabriela Firea plătește publicitate din bani publici pentru a face cunoscute realizările sale la primărie. În mod surprinzător, toate televiziunile de știri naționale care primesc bani de la primărie întrerup emisia pentru a transmite declarațiile lui Firea de la Primărie în care aceasta se laudă deșănțat deși, de exemplu, realizările primarului Emil Boc sunt evidente și reale dar acestea nu wsunt promovate pentru că Primăria Cluj nu plătește pentru publicitate. Toată mass-media care primește bani de la Primărie nu o critică deloc pe Firea deși orașul este sufocat și la propriu și la figurat.
Astăzi primul post care a anunțat că returnează banii încasați la cererea jurnaliștilor este Europa FM:

„În contextul scandalului declanșat de Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, împotriva proiectului “Noi construim un spital”, desfășurat de fundatia “Dăruiește viață”, Europa FM a decis să acorde spații gratuite de publicitate pentru promovarea acestei initiative, care urmareste finantarea din donatii a primului spital public de oncologie pediatrica.

Decizia postului Europa FM vine după ce, la începutul lunii octombrie, la sesizarea corpului editorial, Europa FM suspendase deja campaniile publicitare cumpărate de Primăria Capitalei și difuzate pentru o scurtă perioadă de timp. În emisiunea Deșteptarea de astăzi, jurnalistul Moise Guran a facut publică această decizie, anunțând și că banii încasași deja vor fi returnați.

“Avertizăm colegii de breaslă, jurnaliști, precum și conducerile posturilor radio și de televiziune unde aceștia activează, că această publicitate otrăvită ne decredibilizează ca breaslă, ridicând opiniei publice semne de întrebare în privința obiectivității cu care este relatată activitatea Primarului General, Gabriela Firea, și a instituției pe care o conduce. Consideram că acceptarea generoaselor campanii de publicitate cumpărate de Primăria Capitalei pentru promovarea unor proiecte făcute din bani publici, nu pot avea nicio justificare comercială propriu-zisă și reprezintă în realitate publicitate electorală mascata în favoarea PSD și a Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea.

Consideram că acceptarea generoaselor campanii de publicitate cumpărate de Primăria Capitalei pentru promovarea unor proiecte făcute din bani publici, nu pot avea nicio justificare comercială propriu-zisă și reprezintă în realitate publicitate electorală mascata în favoarea PSD și a Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea.

Mai mult, astfel de campanii pot crea o imagine pozitivă unor achiziții dubioase, cu iz penal, așa cum este cazul Spitalului Gomoiu (dezvăluit de “Libertatea”), în care au fost supraevaluate achizițiile de materiale și echipamente, dar, în același timp, din bugetul de 46 de milioane de euro, 1,1 milioane de euro au fost alocate pentru cumpărarea de publicitate radio și tv, inclusiv pe Europa FM, pentru o scurtă perioadă de timp”.

Europa FM invită și celelalte radiouri și televiziuni să se alăture demersului nostru de a refuza campaniile din bani publici ale Primăriei Generale, considerând că atât un astfel de refuz, cât și susținerea inițiativei “Noi construim un spital”, sunt forme de apărare ale societății.

”, scrie Europa FM.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.