Acasă Actualitate Fostul presedinte al Fondului Proprietatii de Stat, Radu Sarbu, s-a declarat -sarac...

Fostul presedinte al Fondului Proprietatii de Stat, Radu Sarbu, s-a declarat -sarac lipit-

DISTRIBUIȚI

Ori de cate ori au prilejul, politicienii romani, indiferent de culoarea politica, incep sa se lamenteze, declarand cat de saraci sunt si cat de greu traiesc din salariul pe care-l primesc. In vadit contrast cu cele declarate, alesii neamului se afiseaza in masini luxoase sau au casute care starnesc invidia oricarui bugetar. Aceasta diferenta ne indreptateste sa concluzionam hamletian: -Ceva este putred in Danemarca-. Ca asa stau lucrurile, veti constata din cele ce urmeaza.

In urma cu aproape o saptamana, adica pe 22 noiembrie, fostul presedinte al Fondului Proprietatii de Stat, taranistul Radu Sarbu, se prezenta la Directia Cercetari Penale din cadrul IGP pentru a raspunde acuzatiilor de abuz in serviciu, care i se aduc in cazul Bucuresti Turism SA. Politistii spun ca Radu Sarbu ar fi vinovat de prejudicierea bugetului de stat cu peste 68 miliarde de lei. Dovezile stranse de Politie au condus la punerea oficiala sub invinuire a fostului presedinte FPS, acesta fiind, asa cum am mai spus, acuzat de abuz in serviciu.

Asa cum era de asteptat, fruntasul taranist a respins toate acuzatiile, declarand ca totul este doar o manevra a actualului partid de guvernamant, menita sa-l discrediteze.

Cateva zile mai tarziu, procurorii din cadrul Sectiei I Penale dispun instituirea masurii sechestrului asigurator asupra bunurilor lui Radu Sarbu, in vederea recuperarii prejudiciului cauzat.

Radu Sarbu: -Nici macar masina nu am-

Ca si toti ceilalti fosti sau actuali demnitari ai statului roman, si Radu Sarbu este, conform propriei declaratii, -sarac lipit-. Contactat telefonic, Sarbu a declarat ca singura proprietate pe care o detine este un apartament in Bucuresti, pe care risca sa-l piarda din cauza prejudiciului care i se imputa in dosarul Bucuresti Turism SA.

-Masura instituirii sechestrului este cel mai spectaculos gest din cele facute pana in acest moment de putere. Impotriva mea s-a declansat un adevarat razboi. Eu nu detin in proprietate decat un apartament la bloc, in Bucuresti. Casa de la Cluj apartine sotiei mele, ea avand-o inainte de casatorie. Vreau sa va spun ca nici macar masina nu am. Cea cu care am venit la audieri este a firmei la care lucrez, nu este proprietatea mea-, declara Sarbu.

A confundat Leganza cu Audi?

Declaratia fostului presedinte al FPS nu a avut darul de a ne lamuri prea tare, cel putin in ceea ce priveste masinile, nestiind la care autoturism se refera. Mai clar, atunci cand a fost audiat la Directia Cercetari Penale, Radu Sarbu a venit la volanul unui autoturism Daewoo Leganza.

A doua zi, atunci cand a venit sa-l sustina pe colegul sau de partid, Ioan Avram Muresan, audiat la Cotroceni intr-un alt dosar dubios, Sarbu a coborat dintr-un Audi A6. Singura explicatie valabila ramane aceea ca Radu Sarbu lucreaza la o firma de -probat- masini, drept pentru care e ceva normal sa schimbe masinile in fiecare zi.

In ceea ce priveste situatia locativa a vicepresedintelui PNTD, acesta declara ca detine doar un apartament -de bloc-. Umilul bloc in care locieste Sarbu este, insa, situat pe Bulevardul Regina Elisabeta, vizavi de Parcul Cismigiu si nu in Pantelimon, asa cum s-ar putea crede.

Apartamentul, format din cinci camere cu o suprafata de peste 150 de metri patrati, valoreaza, pe piata, in jur de 150.000 de dolari, lucru pe care Radu Sarbu nu il cunoaste si nici nu vrea sa-l afle. -Nu am evaluat apartamentul si nici nu am idee cat valoreaza. Acum va rog sa ma scuzati, dar trebuie sa intru intr-o sedinta-, a mai adaugat Sarbu.

Neclaritatile legate atat de averea, cat si de ocupatia taranistului Radu Sarbu nu au putut fi lamurite, acesta nemaiputand fi contactat.

-Sunt Radu Sarbu si astept mesajul dumneavoastra-, este tot ceea ce a mai avut de adaugat fostul presedinte al FPS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.