Acasă Actualitate Ion Iliescu: nu există stat paralel

Ion Iliescu: nu există stat paralel

DISTRIBUIȚI

Ion Iliescu a acordat un interviu cotidianului francez „Le Figaro“, în care a comentat situaţia actuală din PSD. Ulterior, fostul preşedinte al României a negat o parte dintre declaraţii şi a susţinut că ar fi vorba despre un fake-news. Jurnalistul care l-a intervievat a prezentat, marţi seară, la Realitatea TV, înregistrarea audio a discuţiei pe care a avut-o cu Ion Iliescu. Cele mai importante declarații ale fostului președinte Ion Iliescu au fost:
-este o perioadă dificilă şi confuză pentru PSD, care trăieşte cea mai gravă criză politică a sa
-poziţia personală a lui Dragnea, cu problemele sale juridice, a creat fracturi interne în PSD
-este un moment de criză pentru conducerea partidului, că poziţia personală a domnului Dragnea, cu problemele sale juridice, este destul de delicată
-există o criză de leadership în PSD,
-nu mai există unitate şi solidaritate, ceea ce a fost forţa partidului nostru
-A fost forţa partidului nostru această unitate şi această solidaritate, responsabilitatea intelectuală în faţa partidului şi în faţa membrilor. Aceasta este slăbiciunea şi chiar încrederea reciprocă cred că este puţin…(…) Sunt mulţi oameni de calitate în partid. Este totuşi cel mai puternic partid în continuare şi are cea mai mare influenţă în rândul maselor. în toate categoriile de populaţie. Dar, din păcate, există fracturi interioare care se reflectă astăzi. Poziţia personală a domnului Dragnea este destul de complicată din cauza acestor probleme cu justiţia
-Toţi (n.r. – din PSD) sunt preocupaţi de spectacol, nu de congres, nu de o dezbatere
-nu avem o personalitate în PSD care să aibă susţinerea maselor. În mod realist, partidul (social democrat – n.r.) va trebui să îl susţină pe domnul Tăriceanu (la prezidenţiale – n.r.)”.
-nu există stat paralel. Întotdeauna când forţa centrală dă dovadă de slăbiciune, există personaje care pot să umple acest vid de putere prin astfel de teorii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.