Acasă Actualitate Jandarm către o jurnalistă care i-a reproșat că i-a dat cu gaz...

Jandarm către o jurnalistă care i-a reproșat că i-a dat cu gaz în ochi: „Și ce voiai, să te fut? Proasta dracu, cine te-a pus să vii să faci poze?”

DISTRIBUIȚI

Colectivul de fotojurnaliști Documentaria.ro, atrage atenția asupra unui abuz comis de angajați ai Jandarmeriei Române împotriva colegei noastre Ioana Moldovan.

„În timpul evenimentelor de ieri, 10 august 2018, din piața Victoriei, Ioana fotografia un grup de protestatari care la un moment dat au fost încercuiți de forțe ale Jandarmeriei. Ioana a ridicat aparatul într-o mână, legitimația de presă în cealaltă, ca să de disocieze vizibil de participanți. Unul dintre jandarmi s-a apropiat de colega noastră și i-a dat un jet de gaz direct în față de la o distanță de câțiva centimetri. În drum spre serviciile de urgență, Ioana a protestat și-a cerut explicații grupului de jandarmi. Răspunsul venit dinspre ei a sunat după cum urmează: “Și ce voiai, să te fut? Proasta dracu’, cine te-a pus să vii să faci poze?” După care a continuat cu injurii.

Ioana a suferit arsuri pe față și pe mâini în urma contactului cu gazul, dar e bine acum.

Acest derapaj al forțelor de ordine este nepermis într-o țară democratică. Noi, ca fotojurnaliști, suntem în mijlocul evenimentelor în serviciul publicului, ca și Jandarmeria Română.

Nu înțelegem acest gen de reacție, pe care îl condamnăm și la care așteptăm un răspuns din partea Jandarmeriei Române.

Semnatari:

Ioana Moldovan
Adrian Câtu
Bogdan Dincă
George Popescu
Andrei Pungovschi
Mircea Reștea

Și Ioana Moldovan a transmis un mesaj pe contul său de Facebook:
„Despre unii jandarmi și cum am ajuns ieri noapte la SMURD:
După ce jandarmeria a evacuat Piața Victoriei cu gaze lacrimogene, eram cu un grup de protestatari care s-a refugiat pe Buzești. La un moment dat, un alt dispozitiv de jandarmi a apărut de pe o stradă laterală și i-au încercuit.
Văzând jandarmii în fugă, am ridicat mâinile sus, aparatul într-o mână și legitimația de presă la vedere în cealaltă. Eram singură în acea zonă. Dintr-un grup mic de jandarmi de lângă mine, unul s-a apropiat și mi-a dat un jet de gaz din butelie direct în ochi de la o distanță de câțiva centimetri. Nu mai vedeam mare lucru. Trecând pe lângă ei le-am zis:
– Mi-ați dat direct în ochi.
A venit răspunsul unuia dintre ei:
-„Și ce voiai, să te fut? Proasta dracu, cine te-a pus să vii să faci poze?”
În timp ce încercam să mă îndepărtez cât mai repede de ei, auzeam vocea jandarmului care continua să mă înjure.
Am traversat piața și am ajuns la SMURD, unde mi-au tratat arsura de pe față. Arsura de pe mână nici nu am simțit-o atunci. RESPECT imens pentru cei de la SMURD, atât pentru ajutorul din noaptea de ieri, cât și pentru întreaga muncă pe care o fac.
Mulțumesc tuturor pentru mesajele de grijă, sunt bine acum.” a scris Ioana Moldovan pe Facebook.

Redacția Curentul are un mesaj pentru jandarmul nesimțit: vrabia mălai visează!

Micul Dicționar Academic definește cuvântul: fute (Pop) 1-2 vtr (Trv) A avea raporturi sexuale. 3 vt (Fam) A obliga pe cineva la eforturi prea mari Si: (fam) a freca (22). 4 vt (Fam) A certa. 5 vt (Fam) A înșela. 6 vt (Fam; șîe a ~ la cap sau la icre sau la melodie) A agasa. 7 vt (Și îae) A plictisi. 8 vt (Fam; îe) A(-și) ~ timpul (sau vremea) A pierde timpul (vremea). 9 vt (Îe) A ~ una (sau o bătaie) cuiva A da o lovitură (sau o bătaie zdravănă) cuiva. 10 vi (Fam; îe) A i-o ~ cuiva A se răzbuna pe cineva Si: (pfm) a i-o trage cuiva. 11 vt (Fam; șfg) A învinge. 12 vt (Fam; gmț) A face. 13 vt (Fam; gmț; șîe a ~ treaba) A lucra prost. 14 vt (Fam) A distruge. 15 vt (Îc) ~-vânt Om de nimic. 16 vt (Om; îae) Codobatură (Motacilla alba).

8 COMENTARII

 1. Jandarmii sunt indivizi cu intelect mult sub medie. Este firesc,alfel nu ar putea fi coordonati…
  Saraci cu duhul sunt.La ei conteaza muschii…..

 2. DACA PRIM MINISTRUL VVD ARE NIVELUL EXCEPTIONAL PE CARE IL ARE NE POATE CONDUCE LA IMPOTEZA CA SUBALTERNII SUNT CEVA MAI JOS.
  SA-L INTREBAM DE PILDA PE TT, UNICUL SI CEL MAI CEL.

 3. Cuvantul FUT, este la fel de inofensiv ca si MUIE. De ce se supara dra?In Romania de azi, asa se vorbeste, asa este corect si gramatical si moral.
  Haideti sa nu fim chiar asa de sensibili.

  • Nu s-a supărat, măi prostane, ci s-a îngrețoșat! Dacă i-ar fi spus mă-tii sau fiică-tii așa și le-ar fi făcut proastele dracu, analizai gramatical sau îi făceai imbecilului plângere penală pe loc? Proști mai sunteți voi ăștia, adoratorii PSD.

  • Boule. Ești prea prost pentru epoca in care trai ști. Pericolul la tine e să nu fii amendat pentru port ilegal de creier. Dacă era soția ta ce spuneai tâmpitule?

 4. Draga Muitpsd,
  Iti multumesc pentru cuvintele deosebit de frumoase pe care le-ai scris. Se vede ca te oftici, dar pentru ca nu te-ai ridicat inca de la randul de amiba sau parameci, te iert.
  „Te pup dulce unde vrei tu dar numai pi bani. „

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.