Acasă Actualitate Judecătoarea lui Brădișteanu pusă în libertate de Înalta Curte cu interdicție de...

Judecătoarea lui Brădișteanu pusă în libertate de Înalta Curte cu interdicție de a-și exercita meseria

DISTRIBUIȚI

Judecătorii Înaltei Curți au desființat măsura arestului la domiciliu instituit împotriva judecătoarei Elena Burla Pușcaș dar i-au interzis să exercite profesia de judecător.

Citește cum se negocia șpaga pentru judecătoarea care l-a achitat Brădișteanu de o mită de 4 milioane de dolari: ”Burlanca e o fată dulce. / ”Hai să facem să scap subțire! Îi dau toți banii, 300.000 €…”

 

Iată minuta:

Admite contestaţia formulată de inculpata Burlan-Puşcaş Elena împotriva încheierii din data de 17 mai 2018 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a II-a penală, în dosarul nr. 4014/2/2018 (1428/2018), pe care o desfiinţează numai sub aspectul măsurii preventive dispuse în cauză şi rejudecând: Dispune luarea faţă de inculpata Burlan-Puşcaş Elena (…) a măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile începând cu data de 23 mai 2018. Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpata Burlan-Puşcaş Elena trebuie să respecte următoarele obligații:
1. să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată;
2. să informeze de îndată organul de urmărire penală, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinței;
3. să se prezinte la Secţia 6 Poliţie Bucureşti, Sector 2 – organ de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemată;
4. să nu depășească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar;
5. să nu se apropie de martorii indicați în actele de urmărire penală şi despre care a luat cunoştinţă până la data de azi – 23 mai 2018, dar şi față de cei ce vor fi audiaţi în această calitate şi să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nici o cale;
6. să nu exercite profesia de judecător. Atrage atenţia inculpatei Burlan-Puşcaş Elena că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
Dispune emiterea adreselor prevăzute de lege şi comunică măsura CONSILIULUI SUPERIOR AL MAGISTRATURII – SECŢIA PENTRU JUDECĂTORI.
II. Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcția Națională Anticorupție – Secţia Judiciară Penală împotriva aceleași încheieri. Cheltuielile judiciare ocazionate cu soluționarea contestației declarate de Ministerul Public rămân în sarcina statului.
Onorariul parțial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 35 lei, rămâne în sarcina statului.
Definitivă.
Pronunţată în camera de consiliu, azi 23 mai 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.