Acasă Actualitate Monedele euro pot provoca eczeme

Monedele euro pot provoca eczeme

DISTRIBUIȚI

Doua dintre cele opt monede euro care vor intra in circulatie la 1 ianuarie in Europa contin cantitati prea mari de nichel si pot cauza eczeme persoanelor alergice la metal, se arata intr-un studiu de specialitate citat de Reuters. Statistic, 15% dintre femei si 2% dintre barbatii din tarile puternic industrializate sunt alergici la nichel.

Potrivit studiului realizat de un dermatolog suedez si de un om de stiinta britanic, contactul prelungit, de cel putin cinci minute, cu monedele de 1 euro si, respectiv, 2 euro este periculos. Simptomele sunt inflamarea pielii si mancarimi.

-In timp ce consumatorii obisnuiti manevreaza astfel de monede ocazional si pentru scurte perioade de timp, vanzatoarele si casierele lucreaza cu monede cea mai mare parte a zilei lor de lucru-, sustin specialistii.

In principiu, monedele nu fac obiectul directivelor europene cu privire la cantitatea de nichel din componenta lor, asa cum se intampla cu produse de genul bijuteriilor sau al ceasurilor, care vin in contact direct cu pielea pentru perioade relativ lungi de timp. Viitoarele monede de 1 si 2 euro au un potentiale de eliberare a nichelului de circa 100 de ori mai mari decat maxima admisa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.