Acasă Actualitate Nepotul lui Emil Bobu, arestat pentru trafic cu masini de lux

Nepotul lui Emil Bobu, arestat pentru trafic cu masini de lux

Parchetul General a preluat in vederea continuarii cercetarilor un dosar penal, referitor la niste afaceri cu masini de lux furate, in care sunt implicate mai multe personalitati, deputatul PSD Viorel Gheorghiu jucand rolul de victima, iar suceveanul Mihai Bobu, nepotul lui Emil Bobu, fost ministru al justitiei din perioada regimului comunist, fiind personajul negativ: traficantul.

In vara acestui an, un BMW ultimul racnet a fost furat din parcarea Senatului din Bucuresti, limuzina fiind asigurata pentru suma de 150.000 marci germane. Furtul a fost reclamat Politiei chiar de catre proprietar, deputatul partidului de guvernamant Viorel Gheorghiu, membru la Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala. Dupa sesizare, cercetarile pareau a intra intr-un con de umbra, banuindu-se ca acest briliant al lumii automobilistice a intrat deja in mainile unei retele internationale de hoti de masini si vandut pe piata fostei Uniuni Sovietice. Asta pana saptamana trecuta, cand o limuzina a fost oprita pentru un control de rutina. Dar s-a dovedit ca politistii au pus mana pe o -rara avis-, mai exact, pe unul dintre cei mai cautati hoti de masini de lux, Ion Saserman, dat in urmarire generala de mai mult timp. Dupa retinerea lui Saserman, ancheta a stabilit ca era implicat si in furtul autoturismului parlamentarului Gheorghiu.

Filiera

Beneficiind de mai multe informatii, unele venite chiar din lumea interlopa, politistii au efectuat o descindere, la Botosani, reusind sa descopere BMW-ul la un oarecare Constantin Cuciureanu. Luat la intrebari despre provenienta limuzinei, Cuciureanu a inceput sa -verse- tot ce stia. Asa ca ancheta s-a mutat la Suceava, principalul suspect devenind Mihai Bobu, nepotul fostului ministru al justitiei in timpul regimului comunist, Emil Bobu. Suceveanul a fost -saltat- si transferat in arestul Politiei Capitalei. De la Bobu s-a ajuns si la un alt suspect, soferul deputatului, un anume Nicolae Pasalau, care a afirmat ca furtul s-ar fi facut si cu -binecuvantarea- parlamentarului, pretinzand ca in joc era o asigurare de 150.000 de marci. Declaratiile soferului au fost demontate de deputatul PSD, aratand intr-un cotidian central ca de fapt asigurarea era de aproximativ 45.000 de marci, fapt ce poate fi confirmat, spune el, chiar de societatea de asigurari. In acelasi sens, deputatul sustinea ca valoarea reziduala de leasing, pe care urma sa o plateasca, ar fi de aproximativ 44.000 de marci, la care s-ar adauga si TVA, ceea ce ar duce cam la 52.000 de marci, astfel incat ar fi obligat sa mai plateasca el niste bani si nu sa primeasca. In fine, dupa ce pe lista celor implicati a aparut si numele deputatului, conform procedurii, dosarul penal a fost trimis, in vederea continuarii cercetarilor, la Parchetul General, singurul abilitat sa verifice acuzatiile aduse unui ales al neamului. Practic, furtul a fost lesne de realizat, Pasalau avand acces atat la actele masinii, cat si la cheile acesteia. Aici intra in scena Mihai Bobu, care a cedat Volvo-ul sau nou-nout, in schimbul BMW-ului parlamentarului, plus 3.500 de dolari. Dar limuzina nu a stat prea mult in proprietatea nepotului fostului nomenclaturist din Vaculesti, fiind plasat lui Constantin Cuciureanu din Botosani, unde a si fost descoperit. Deocamdata, cercetarile sunt in plina desfasurare, Bobu fiind retinut sub acuzatia de complicitate la furt, dar pentru ca, din declaratiile sale, rezulta ca nu stia ca autoturismul pe care l-a vandut botosaneanului era furat, incadrarea juridica a fost schimbata in tainuire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.