Acasă Actualitate Noi detalii: unii jandarmi și-au acoperit numarul de identificare de pe cască,...

Noi detalii: unii jandarmi și-au acoperit numarul de identificare de pe cască, un jandarm i-a spus unui jurnalist pe care l-a agresat „Mă piș pe legitimația ta”

DISTRIBUIȚI

Fotograful Agerpres Silviu Matei a povestit pe contul lui de Facebook, că a fost luat la „șuturi’ fără niciun motiv și, când i-a arătat legitimația, un jandarm i-a răspuns: „Mă piș pe legitimația ta’.

„Și pe noi cei de la presă ne-au luat la șuturi așa fără motiv …. gratuit doar că ne aflam acolo ca să ne facem meseria. Unu cu care m-am certat pentru că am vrut să fac o faptă bună, adică să ridic un trepied de tv care căzuse pe jos, m-a luat la șuturi și voia sa dea cu scutul, dar și cu bastonul în mine, deși îi spuneam ce vreau să fac și îi arătam și legitimația de presă în același timp și nimic …. știți ce mi-a spus? … Mă piș pe legitimația ta… ”

Citește și Jandarm către o jurnalistă care i-a reproșat că i-a dat cu gaz în ochi: „Și ce voiai, să te fut? Proasta dracu, cine te-a pus să vii să faci poze?”

Tot mai multe detalii de la mitingul din 10 august. Jurnaliştii de la Passport Productions au descoperit că mai mulţi jandarmi au fost filmaţi că aveau indicativul de pe căşti ascuns cu bandă izolatoare. Se ridică aşadar întrebarea: ştiau jandarmii că urmează să intervină violent şi nu doreau să fie identificaţi? Jurnaliştii de la Passport Productions scriu că imaginile au fost surprinse la ora 16:30, când existaseră doar câteva îmbrânceli şi câteva jeturi de gaze lacrimogene folosite de forţele de ordine. „Dacă aceasta este o anchetă în adevăratul sens, Parchetul trebuie nu să verifice doar în hartii, ci trebuie să caute dovezi. Dacă Jandarmeria şi-a pus documentaţia în ordine, asta nu este o dovadă, este cel mult un indiciu. Dovezi trebuie să gasească anchetatorii (…) În imagine jandarmi în acţiune, la ora 16:30, cu numerele de identificare de pe caschete acoperite cu bandă adezivă neagra. Aceştia nu arată deloc ca oameni de toată isprava care lucrează în slujba cetăţeanului“, scrie Passport Productions.

Totodată conform unor  informaţii obţinute ÎN EXCLUSIVITATE de reporterii Digi24: discuțiile dintre superior și jandarmii aflați în piață au fost securitzate de procurori. Astfel se va putea afla dacă și cine le-a transmis jandarmilor că doi colegi de-ai lor au fost uciși de protestatari, informație care ar fi generat agresiunile jandarmilor asupra protestatarilor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.