Acasă Actualitate Noi relaxări de la 1 august. Premierul a vorbit despre doza a...

Noi relaxări de la 1 august. Premierul a vorbit despre doza a treia de vaccin

DISTRIBUIȚI

Premierul a declarat marți jurnaliștilor prezenți la Parlament că va fi respectat calendarul relaxărilor, de la 1 august urmând noi ridicări de restricții. Cîțu a vorbit și despre posibilitatea administrării celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID. Vor fi noi relaxări în România, de la 1 august, a anunțat marți Florin Cîţu, care a precizat că a discutat cu şeful DSU, Raed Arafat, și se va respecta calendarul ridicării restricțiilor anunțat la începutul verii.
„Nu scăpăm de mască în interior. Nu sunt foarte multe relaxări. Sunt mai mult legate de evenimentele de afară”, a declarat el în faţa jurnaliştilor.
Noile relaxări vin în contextul scăderii ratei de vaccinare și a iminenței unui nou val pandemic, generat de varianta Delta – nu mai departe de vineri, 16 iulie, secretarul de stat Andrei Baciu atrăgea atenția că „avem o fereastră de câteva săptămâni înainte de valul 4”, fereastră pe care ar trebui s-o folosim, spunea el, pentru a ne imuniza. Întrebat despre dublarea cazurilor de COVID din ultimele 24 de ore, premierul a răspuns că „suntem într-o situaţie foarte bună”.
Și a adăugat că, legat de pregătirea pentru valul patru al pandemiei, singura pregătire este vaccinarea. Florin Cîţu a vorbit şi despre cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID, acel booster shot intens vehiculat în ultima vreme. Premierul lasă de înțeles că discuțiile pe această temă s-au intensificat și arată o direcție destul de clară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.