Home Dezvăluiri Cătălin Cîrstoiu se află în incompatibilitate, neputând fi și decan, și manager...

Cătălin Cîrstoiu se află în incompatibilitate, neputând fi și decan, și manager de spital. ANI n-aude, na-vede

DISTRIBUIŢI

Cătălin Cîrstoiu se află în incompatibilitate ca manager al Spitalului Universitar de Urgență București, ocupând și funcția de Decan al Facultății de Medicină din cadrul UMF Carol Davila, însă inspectorii ANI sunt prea ocupați să verifice la integritate consilierii locali de prin comunele patriei, piloșii din capitală fiind ocoliți cu grijă, să nu sară cioburi.
Conform Legii 95/2006, art.178 (1), „funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu: c) exercitarea oricărei activități sau oricărei altei funcții de manager, inclusiv cele neremunerate;”
Conform articolul 207 din Legea Educației nr.1/2011, funcțiile de conducere din universități sunt următoarele:
a) rectorul, prorectorii, directorul general administrativ, directorul general adjunct administrativ, la nivelul universității;
b) decanul, prodecanii, la nivelul facultății;”
Cum managerul este, conform DEX, persoana care conduce, Cîrstoiu nu poate fi și manager la spital și manager la facultate, respectiv decan.
În anul 2020, Cîrstoiu a încasat ca decan 183.050 lei, respectiv 15.254 lei lunar, iar de la Spitalul Universitar de Urgență București, 354.320 lei, adică 39.368 lei lunar.

Cîrstoiu a fost re-numit manager al SUUB, în martie 2020 de fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru după ce acesta a decis suspendarea contractului de management al managerului Spitalului Universitar de Urgență București, dr. Adriana Nica, în baza art.19 din Decretul Președintelui României nr. 195/2020. Adriana Nica este amanta lui Sorin Oprescu iar DNA a cerut sechestru pe averea sa motivând că până l-a cunoscut pe Oprescu avea 0 lei, iar după 3 ani nu a putut justifica peste 500.000 EURO. Detalii AICI

Șase luni mai târziu, Corpul de control al Guvernului a sesizat Departamentul de Luptă anti-Fraudă în urma unui control al cărei sinteză o puteți citi AICI.

Cîrstoiu s-a remarcat public după tragedia Colectiv când ne prezenta alături de Bănicioiu cât de bine sunt îngrijiți supraviețuitorii în Spitalul Municipal (SUUB) pe care îl conducea. Ulterior s-a dovedit că tinerii erau căptușiți cu infecții și mulți au decedat cum a fost și cazul lui Alex Hogea. Puteți citi răvășitoarea scrisoare a tatălui lui Alex, Narcis Hogea, AICI.

Fiu de deputat, Cătălin Cîrstoiu a devenit medic primar înainte de a-și termina rezidențiatul. La fel și soția. Detalii AICI

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.