Acasă Actualitate Pentru șefia Spitalului Colțea se luptă două fine de baștani și un...

Pentru șefia Spitalului Colțea se luptă două fine de baștani și un „cel mai bun prieten”

DISTRIBUIȚI

Miercuri expiră mandatele de manageri pentru spitalele din subordinea Primăriei Capitalei. Deși a promis că va organiza concursuri pentru ocuparea acestor funcții, Primarul General Nicușor Dan va numi mâine pe funcții persoane conectate politic. Surse bine informate ne-au declarat că Nicușor Dan a trecut în tabăra lui Florin Cîțu și că va numi la spitalele unde nu îi păstrează pe managerii actuali, pilele oamenilor lui Cîțu.

Asta deși în protocolul de susținere a candidaturii lui Nicușor Dan la primărie, sănătatea ar fi trebuit să intre în atribuțiile viceprimarului USR-PLUS.

Surse din USR-PLUS ne-au declarat că după ce Nicușor Dan va anunța numirile la spitalele din subordinea primăriei, USR-PLUS se va delimita de primarul general pentru că face numiri politice prin menținerea în funcție a directorilor și managerilor de spitale ai fostei administrații Firea și timp de 8 luni a împiedicat consilierii USR-PLUS să facă reformă în sănătate așa cum s-a promis în campanie bucureștenilor.

Unul din spitalele la care managerul nu va fi păstrat este Colțea la care se luptă pentru a fi numite trei persoane:

  • Oana Nicolescu actuala șefă a DSP București, fina Monicăi Anisie, șefa PNL Sector 2 și care urmează a fi schimbată din funcție de ministrul Sănătății,
  • Corina Moisă, medic anestezist, fina lui Rareș Bogdan și
  • Iordache Paul Daniel, medic epidemiolog la Spitalul Burghele, cel mai bun prieten și consilier onorific al secretarului de stat Andrei Baciu.

Se pare că cele mai multe șanse le are doctorul Iordache deși parcursul profesional al acestuia este unul extrem de redus: până în 2019 a fost rezident la Spitalul Județean Buzău, iar conform CV-ului său nu are nicio experiență managerială.

Cel mai probabil, director medical la Colțea va fi păstrat actualul manger Mircea Lupușoru și astfel toate ilegalitățile comise de acesta în timpul administrației Firea vor fi mult mai ușor acoperite.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.