Acasă Actualitate Noile condiții de intrare în Franța în contextul pandemiei de COVID-19

Noile condiții de intrare în Franța în contextul pandemiei de COVID-19

DISTRIBUIȚI

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile franceze au revizuit condițiile de intrare în Republica Franceză, în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, potrivit informațiilor comunicate public de autoritățile franceze, începând cu data de 11 octombrie 2021, a fost redusă la 24 de ore durata valabilității testelor PCR sau antigen care trebuie prezentate de către persoanele nevaccinate care sosesc în Republica Franceză din România.

Persoanele nevaccinate care sosesc în Republica Franceză din România trebuie să prezinte unul din următoarele două documente:

un test PCR sau antigen negativ pentru COVID-19, efectuat cu maximum 24 de ore înainte de plecare;
un certificat care să ateste trecerea prin boală – infectarea anterioară cu virusul SARS-CoV-2 într-o perioadă cuprinsă între 11 zile și maximum 6 luni anterior intrării pe teritoriul Republicii Franceze.
Copiii cu vârsta de până la 12 ani sunt în continuare exceptați de la această măsură.

MAE amintește că, potrivit măsurilor adoptate de autoritățile franceze, persoanele vaccinate cu schemă completă (cu un vaccin autorizat de către Uniunea Europeană) și care au vârsta de peste 12 ani, nu trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID–19. Dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puțin 7 zile de la a doua doză cu vaccinurile care se fac în doză dublă (Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield), 28 de zile de la doza pentru vaccinul în doză unică Janssen (Johnson & Johnson) și 7 zile de la doza efectuată în cazul persoanelor care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 și pentru care, în Republica Franceză, este necesară o singură doză.

Totodată, autoritățile franceze au comunicat că sunt acceptate drept certificate doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală sau rezultatului negativ al unui test RT-PCR sau antigen, doar certificatele care conțin un cod QR și care sunt redactate în limba statului în care au fost emise și în limba engleză.

De asemenea, MAE reamintește că toate persoanele (inclusiv copiii) care călătoresc în Republica Franceză trebuie să prezinte companiei de transport sau la trecerea frontierei o declarație pe proprie răspundere, prin care atestă că nu prezintă simptome specifice COVID-19 și nu au cunoștință să fi fost contact al unui caz confirmat. Declarația poate fi descărcată de pe pagina de internet a Ministerului de Interne francez: https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestation-de-deplacement-et-de-voyage.

MAE recomandă cetățenilor români să se informeze anterior deplasării în Republica Franceză și să consulte paginile de internet ale Ministerului Europei și Afacerilor Externe francez: https://www.diplomatie.gouv.fr/fr/conseils-aux-voyageurs/informations-pratiques/article/coronavirus-covid-19, Ministerului de Interne francez: https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestation-de-deplacement-et-de-voyage, Ministerului Afacerilor Externe: https://www.mae.ro/node/51912 și Ambasadei României la Paris: http://paris.mae.ro/.

Cetățenii români care doresc să se deplaseze sau se află pe teritoriul Republicii Franceze pot solicita informații consulare la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966, +33147052755, +33(0)145503997 și +33(0)1470510 40, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziție următoarele telefoane de permanență: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 și Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcție de zona în care se află.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.