Acasă Actualitate Omul de afaceri Nelu Iordache a fost condamnat la 11 ani și...

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost condamnat la 11 ani și 9 luni cu EXECUTARE

DISTRIBUIȚI

Omul de afaceri Nelu Iordache, abonat intens la banii statului român, a fost condamnat definitiv, miercuri, la 11 ani și 9 luni de închisoare cu executare în dosarul în care a fost acuzat de DNA că a schimbat destinația a peste 31 de milioane de lei din banii alocați companiei sale pentru lucrările la tronsonul de autostradă Arad-Nădlac.
„În temeiul art.38, alin.1 şi alin.2 din noul Cod penal, raportat la art.39, alin.1, litera b din noul Cod penal, contopeşte pedeapsa de 2 ani închisoare, aplicată prin Sentinţa penală nr.523/9.XI.2018 a Tribunalului Giurgiu, din Dosarul nr.942/122/2017, rămasă definitivă prin Decizia penală nr.572/A/25.VI.2020 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a II-a penală, din Dosarul nr.942/122/2017 (2472/2019), pedepsele de 6 ani şi 9 luni închisoare, de 6 ani şi 6 luni închisoare, de 4 ani şi 6 luni închisoare şi de 2 ani închisoare, aplicate în această cauză, astfel că aplică pedeapsa închisorii cea mai grea, şi anume pedeapsa de 6 ani şi 9 luni închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 5 ani închisoare, urmând ca inculpatul să execute, în final, pedeapsa rezultantă de 11 ani şi 9 luni închisoare.”

Instanța a admis acțiunea civilă formulată de partea civilă S.C. „Elevolution Engenharia” S.A. (fostă S.C. „Monteadriano-Engenharia e Construcao” S.A.), obligându-l pe inculpat să-i plătească suma de 5.512.611,65 lei, cu titlu de daune materiale. „În temeiul art.112, alin.1, litera e, Cod penal, ia măsura de siguranţă a confiscării speciale de la inculpat a sumei de 14.126.070,5 lei, rămasă în urma comiterii infracţiunii de delapidare, cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată.”, a mai decis instanța.

3 COMENTARII

  1. Am o intrebare pt.”Curentul”
    Nu ati spus in articol si eu nu stiu daca pentru ca a schimbat destinatia banilor N.Iordache face doar puscarie sau trebuie sa dea si bani inapoi si ati mai dat niste numere de dosare poate stiti cu cat a prejudiciat Iordache bugetul de stat sau local si in cazurile alea.
    Intreb pentru ca astazi am citit astazi despre un om care a furat marfa in valoare de 300 de lei dintr-un supermarket si a fost prins de paza magazinuli adica prejudiciu recuperat dar a luat 6 ani si o luna cu executare,mai avea si asta niste furtaciuni pentru care a luat cu suspendare,tot gainarii dastea de cateva sute de lei,ori la N.Iordache este vorba de zeci de milioane nu de sute de lei,ori sute de mii de lei sau de milioane de lei.

    • „Admite ac?iunea civilă formulată de partea civilă S.C. „Elevolution Engenharia” S.A. (fostă S.C. „Monteadriano-Engenharia e Construcao” S.A.), obligându-l pe inculpat să-i plătească suma de 5.512.611,65 lei, cu titlu de daune materiale. În temeiul art.112, alin.1, litera e, Cod penal, ia măsura de siguranţă a confiscării speciale de la inculpat a sumei de 14.126.070,5 lei, rămasă în urma comiterii infracţiunii de delapidare, cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.