Acasă Actualitate Pentru anul 2002 se prefigureaza inmultirea atacurilor teroriste

Pentru anul 2002 se prefigureaza inmultirea atacurilor teroriste

DISTRIBUIȚI

– Previziunile Pentagonului, din anii *80, despre atacurile gruparii lui Ussama bin Laden, au fost -neglijate, la vremea respectiva, fiind considerate alarmiste-.

– In scurt timp, lumea se va confrunta cu superterorismul, fenomen care implica arme de distrugere in masa.

– Colonelul Andrew Nicos Pratt, reprezentant al Centrului -George Marshall-, considera ca -Romania are capacitatea de a actiona in unele zone in care Statele Unite nu au posibilitatea de a interveni-.

Reprezentantul Centrului pentru Studii de Securitate -George Marshall-, colonelul in retragere Andrew Nicols Pratt, a sustinut, ieri, ca un studiu al Pentagonului din anii *80 arata ca terorismul va recurge in viitor la arme de distrugere in masa.

In cadrul seminarului cu tema -Terorismul astazi-, organizat de Asociatia -Manfred Worner-, Pratt a spus ca studiul, denumit -Terorismul anului 2000-, facea referiri la organizatia Al-Qaida si vorbea despre lideri teroristi de genul lui Ussama bin Laden. Pratt, care a fost timp de trei ani colaborator al CIA, a afirmat ca studiul a fost -oarecum neglijat- la vremea respectiva.

Colonelul Nicols Pratt a declarat ca, in urma atacurilor din 11 septembrie, Statele Unite si Europa -s-au trezit dupa un somn lung-, in care lupta impotriva terorismului a stagnat. El a adaugat ca nici SUA si nici tarile europene nu au fost pregatite sa faca fata unor asemenea actiuni teroriste. Pratt a opinat ca solutia la problemele privind terorismul este de natura strategica. Deoarece capacitatile ofensive ale teoristilor cresc si tind sa concureze capacitatile defensive de lupta impotriva acestui flagel.

Andrew Nicols Pratt a mai afirmat ca, in privinta superterorismului, problema nu este daca va aparea, ci cand va aparea. El a declarat ca, potrivit analizelor internationale, in anul 2002 vor avea loc multe acte teroriste.

In ceea ce priveste rolul Romaniei in combaterea acestui flagel, reprezentantul Centrului pentru Studii de Securitate a marturisit ca -tara noastra are capacitatea de a actiona in unele zone in care Statele Unite nu au posibilitatea de a interveni. Actiunile desfasurate de Armata Romana in Somalia au demonstrat ca Romania poate interveni extrem de eficient in anumite operatiuni, in zone de conflict-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.