DISTRIBUIȚI

Conform Codului Penal românesc, înlesnirea practicării prostituţiei reprezintă proxenetism, fiind pedepsită în țara noastră cu până la 7 ani de închisoare chiar dacă prostituția a fost transformată și la noi în simplă contravenție în urmă cu 4 ani, la intrarea în vigoare a Noului Cod Penal pritocit chiar de Alina Bica pe când era secretar de stat la ministerul Justiției. Așa se face că orice persoană care pune la dispoziția unei prostituate un loc în care aceasta să-și vândă trupul pentru bani, în România săvârșește infracțiunea de proxenetism. În Costa Rica, însă, prostituția nefiind nici măcar contravenție, orice proxenet este negustor cinstit. Acesta este și cazul omului de afaceri Cornel Tăbăcaru care a mărturisit că afacerile sale în Costa Rica cuprind și înlesnirea prostituției.
După ce judecătorii costaricani au respins cererea Elenei Udrea și a Alinei Bica de eliberare din arestul preventiv, Cornel Tăbăcaru spune că atât Udrea cât și Bica ar fi avut o șansă de izbândă la recurs, doar dacă s-ar fi întâmplat ceva în procedura de după arestare, altfel șansele celor două de a scăpa din arest fiind nule.

„Se confirmă ce am spus eu. Ele probabil vor ataca în continuare decizia de a rămâne în spatele gratiilor. Termenul de două luni despre care se tot vorbește este cel cerut de Interpol autorităților române pentru a depunde toate actele pentru extrădare. Ministerul Justiției din României și-a făcut treaba, dar acesta este termenul. După aceste două luni, procedura de extrădare din Costa Rica durează luni de zile. Ele sunt în continuare solicitante de refugiu. Au o calitate, nu un statut. În acest moment sunt 20 000 de cereri de azil, nu sunt doar ele. Oameni buni care vă uitați la televizor de dimineață, e clar, ele puteau să conteste decizia doar dacă s-ar fi întâmplat ceva în procedura de arestare, adică să fie ceva care s-a schimbat din momentul arestării și până acum,” a spus Cornel Tăbăcaru la Antena 3.
Totodată proxenetul a declarat că faptul că Udrea are o fetiță nou-născută nu putea fi motiv de eliberare a sa din arest, atât timp cât în închisoarea costaricană sunt multe deținute care își cresc copiii într-o aripă dedicată lor.

Ascultați AICI cum recunoaște Cornel Tăbăcaru că e proxenet.

3 COMENTARII

  1. Sa inteleg ca propritarii caselor de toleranta din Germania si Olanda sunt niste proxeneti ordinari ? Prostitutia in Costa Rica nu este ilegala.

    • Da, bineinteles ca sunt proxeneti. Ce altceva sa fie? Si scrie si in text ca in Costa rica nu e ilegala prostitutia. Dar asa se numeste codosul mai oficial, asa, PRO-XE-NET!

  2. Tare. Anonimule de la Curentul te deranjeaza ca am aparut la Antena 3 si Rtv ? Si asa reactionezi? Bun. Nu am timp sa mi pierd prin tribunale dar esti penibil anonimule. Tare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.