Acasă Actualitate Pus de PSD în CSM, Victor Alistar suspectat că a accesat ilegal...

Pus de PSD în CSM, Victor Alistar suspectat că a accesat ilegal informații confidențiale

DISTRIBUIȚI

Victor Alistar – declarat incompatibil în 2010, prin decizia definitivă a Curții de Apel a fost pus de majoritatea parlamentară PSD-ALDE în CSM ca reprezentant al Societății Civile. Ani la rând Alistar s-a prezentat peste tot ca fiind reprezentantul Transparency International România, însă Asociația din care făcea parte se numea Asociația Română pentru Transparență, după cum ziarul Curentul a demonstrat în 2009 în articolul Victor Alistar utilizează în fals numele Transparency International Romania

Judecătorul Bogdan Mateescu, membru CSM, susține că reprezentantul Societății Civile în Consiliu, Victor Alistar, a făcut referiri, într-o emisiune televizată, la cercetarea disciplinară a unor magistrați CSM, Mateescu precizând că, dacă informațiile sunt reale, este o problemă că Alistar cunoaște aceste aspecte înaintea persoanelor vizate, mai ales că nu are atribuții în materie disciplinară.

„Colegul Victor Alistar a aratat, pe un post de televiziune, ca „mai multi membri CSM sunt cercetati disciplinar”.

Interesant.
Nu cunosc ca vreun membru CSM sa fie instiintat, asa cum prevede legea, ca in urma verificarilor prealabile s-a inceput cercetarea sa disciplinara, faza separata in procedura disciplinara.

Daca este o confuzie, ar fi bine sa fie indreptata de catre colegul respectiv.
Daca este adevarat, consider ca este o reala problema ca domnul Alistar cunoaste acest aspect chiar anterior persoanelor vizate, mai ales ca membrii societatii civile, cum este domnia sa, nu au atributii in materie disciplinara.
Iar procedura disciplinara se desfasoara, de catre Inspectia judiciara, potrivit principiului confidentialitatii”, a scris Mateescu pe Facebook.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.