Acasă Actualitate Pusă de Firea director adjunct la Circul Globus, Sanda Ladoși a fost...

Pusă de Firea director adjunct la Circul Globus, Sanda Ladoși a fost ridicată de DIICOT

DISTRIBUIȚI

Astăzi dimineață, procurorii DIICOT au descins la locuința pe care Sanda Ladoşi o are lângă București de unde au ridicat-o pe aceasta şi pe soţul ei pentru o fraudă de un milion de euro.

Ei au fost ridicaţi marți dimineaţă, iar acum sunt în drum spre DIICOT pentru a fi audiaţi.

Primăria Capitalei anunța în 22 februarie 2017 că „prin Dispozitia Primarului General, Gabriela Firea, Bogdan Stanoevici a fost numit director general interimar al Circului Globus din București, iar Sanda Ladoşi va ocupa poziția de director adjunct interimar.”

Citește și cum ne-a anunțat Gabriela Firea că se mulge

DIICOT anunță că „la data de 28.11 .2017, procurorii DIICOT Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au efectuat un număr de 10 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune în formă continuată și spălare de bani în formă continuată.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2008 – 2014, doi suspecţi au inițiat și constituit un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în dauna unor instituții de credit și spălare de bani, prin disimularea originii ilicite a sumelor de bani obținute din activitatea infracțională, grup la care au aderat și pe care l-au sprijinit și alte persoane.

De asemenea, în perioada 2008-2014 în baza aceleași rezoluți infracționale, la intervale diferite de timp, suspecţii, în calitate de asociaţi/administratori sau împuterniciţi în cadrul mai multor societăşi comerciale, au indus în eroare Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii S.A. I.F.N. cu ocazia încheierii și executării a două contracte de credit (acorduri cadrul de finanțare) și 6 acte adiționale prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase (finanțarea activității de leasing financiar) și prin folosirea de mijloace frauduloase, producându-se o pagubă de 4 344 939,50 lei.

În cauză se efectuează cercetări faţă de un număr de 17 persoane.

La sediul DIICOT, Structura Centrală, vor fi aduse în vederea audierii unui număr de 45 de persoane.”, se arată în comunicatul DIICOT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.