Acasă Dezvăluiri Belgianul de la inexistentul Grup Belrom, fost partener imaginar al multinaționalei Auchan,...

Belgianul de la inexistentul Grup Belrom, fost partener imaginar al multinaționalei Auchan, trage țeapă după țeapă în România, statul n-aude-na-vede

DISTRIBUIȚI

După ce am arătat în articolele noastre precedente cum a fost țepuit constructorul timișorean, NM Construct de reprezentanții legali ai Auchan România SA, ai KS Electric Power Point SA și ai Unicredit Bank AG din Austria, infracțiuni ce fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul București având numărul 644/P/2015, dosar la care s-a conexat și disjungerea 890/P/2015 a Direcției Naționale Anticorupție fiind începută urmărirea penală cu privire la săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, constituire de grup infracțional organizat, înșelăciune față de constructorul timișorean, cel care efectiv a înălțat mall-ul, fals intelectual, uz de fals și inducere în eroare a organelor judiciare. Detalii în articolul După ce am dezvăluit că a fraudat TVA, Auchan minte într-un drept la replică.

Ancheta merge însă greu, ceea ce a permis ca un alt om de afaceri român să cadă victimă escrocheriilor belgianului Steven Van Den Bossche: de data asta patroana unei pizzerii din Craiova. Românca ce deține o pizzerie în centrul comercial Electroputere Craiova a închiriat de la K&S Electric Power Point spațiul în anul 2012, contractul fiind valabil timp de 5 ani, până în 7 decembrie 2017, Auchan deținând 50% din K&S. Între timp, belgienii în complicitate cu Auchan au băgat în insolvență firma K&S pentru ca să nu mai plătească firmei din Timișoara care construise mall-ul, milioanele de EURO datorate. Cu complicitatea statului român, Auchan și-a dedus ilegal TVA din afacere de 4.080.000 de Euro, mall-ul a fost trecut pe o firmă cu ZERO activitate și ZERO angajați, dar cu sediul în Bulevardul Primăverii din București iar constructorul român a rămas cu buzele umflate și cu o plângere penală făcută împotriva belgienilor escroci. Deși în actele oficiale apare francezul Catteau Bernard Pierre Paul, în realitate, tot belgianul Steven Van Den Bossche conduce businessul ELECTROPUTERE PARC Craiova, împreună cu directoarea dintotdeauna a mall-ului, Ica Diaconu.
În data de 8 august 2017, în baza clauzelor contractuale, patroana pizzeriei primește o ofertă de prelungire a contractului de închiriere pe încă 5 ani cu o creștere a chiriei de 40%, ofertă pe care femeia care investise în local o acceptă a doua zi în scris. Conform art.1186 din Noul Cod Civil, „Contractul se încheie în momentul şi în locul în care acceptarea ajunge la ofertant, chiar dacă acesta nu ia cunoştinţă de ea din motive care nu îi sunt imputabile. De asemenea, contractul se consideră încheiat în momentul în care destinatarul ofertei săvârşeşte un act sau un fapt concludent, fără a-l înştiinţa pe ofertant, dacă, în temeiul ofertei, al practicilor statornicite între părţi, al uzanţelor sau potrivit naturii afacerii, acceptarea se poate face în acest mod.”
După un timp, patroana pizzeriei întreabă când se semnează actul adițional de prelungire a închirierii. Subalternii lui Steven Van Den Bossche tot o dădeau cotită: ba că domnul Steven e în concediu, ba că mai durează puțin, până românca noastră a venit la București la biroul belgianului. Acesta a asigurat-o că nu vede niciun motiv să nu continuie colaborarea și i-a zis că vine el la Craiova, întâlnire la care Van Den Bossche o anunță că a mai promis și unei alte pizerii spațiul respectiv.
Aici, desigur că nu putem să nu ne întrebăm de ce ar fi fost preferată pizzeria concurentă, de vreme ce românca noastră a plătit tot timpul fără nicio întârziere chiria și a fost un chiriaș exemplar. Două motive ne vin în minte: că ea este femeie și celălat bărbat sau că belgianul a fost uns. Având în vedere că Steven Van Den Bosche a numit o femeie directoare de mall, nu pare misogin așa că pariem pe a doua variantă.
Prin urmare patroana pizzeriei a primit deja notificare să părăsească spațiul pe 7 decembrie 2017 deși conform legii ea are un contract pe încă cinci ani încheiat în momentul acceptării ofertei. Dar de ce ar respecta Van Den Bosche legislația românească dacă procurorii au mereu alte dosare mai importante și mai urgente decât cele în care anchetează infracțiuni economice comise de cetățeni occidentali, cum ar fi cele cu infracțiuni economice similare dar comise de cetățeni români. Haideți domnilor procurori, vă uitați puțin și pe la infractorii din UE care vin pe aici să-și bată joc de români?

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.