Acasă Actualitate Repetent și corigent, Tăriceanu a mințit cu nerușinare: băiatul lui Gheorghe Ursu...

Repetent și corigent, Tăriceanu a mințit cu nerușinare: băiatul lui Gheorghe Ursu nu i-a fost student și nu i-a împărtășit nimic

DISTRIBUIȚI

Andrei Ursu, fiul disidentului anti-comunist Gheorghe Ursu, ucis de Securitatea comunistă, îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu că a mințit joi într-un interviu la Digi 24 când a spus că acesta i-a fost student și că ”i-a împărtășit subiectul cu mare frică pentru că se temea că ar putea avea consecințe asupra lui”. Andrei Ursu spune într-un comunicat de presă că nu l-a cunoscut niciodată pe Tăriceanu și că nu i-a fost student pentru că a studiat a absolvit Automatică și nu Construcții unde preda repetentul și corigentul Tăriceanu. 

Comunicatul integral al lui Andrei Ursu:
„Dragi prieteni,
In aceasta seara in jurul orei 20:07, in timpul unui interviu din cadrul emisiunii de stiri de pe postul de televiziune Digi24  (https://www.youtube.com/watch?v=wnQSvfQMx8g&t=493s, minutul 7:35) domnul Calin Popescu Tariceanu a facut urmatoarea afirmatie:
Stiam de tragedia lui Gheorghe Ursu. Intimplarea face, de exemplu, ca baiatul disdentului Gheorghe Ursu , si care a murit in inchisoare, stiti bine toata istoria, mi-a fost chiar student, si la vremea respectiva subiectul acesta a venit sa ni-l impartaseaca mie si inca unui coleg de al meu, cu mare frica pentru ca, era… se temea ca acest lucru ar putea sa aiba consecinte asupra lui, urma sa-si pregateasca examenul de diploma…
In legatura cu aceste afirmatii, va aduc la cunostinta, si cer sa fie aduse la cunostinta opiniei publice, urmatoarele:
Nu l-am cunoscut niciodata personal pe domnul Calin Popescu Tariceanu.
Nu mi-a fost profesor sau asistent la facultate sau in vreun alt cadru.
Inteleg ca domnul Calin Popescu Tariceanu a fost cadru didactic la Facultatea de Constructii. Eu nu am urmat aceasta facultate, ci pe cea de Automatizari si Calculatoare, la Institulul Politehnic Bucuresti.
La momentul uciderii tatalui meu de catre Securitate in inchisoare, eu nu mai erau student de doi ani .
Am terminat facultatea in anul 1983, deci nu avea cum sa-mi fie „teama ca acest lucru ar putea sa aiba consecinte” pentru ca ar fi  „urmat sa-mi pregatesc examenul de diploma”.
Deci nu cred ca mai e nevoie sa mentionez ca aceste afirmatii ale politicianului Calin Popescu Tariceanu sunt in intregime false.
Mai mult, faptul ca domnia sa pretinde ca eu as fi venit la el sa-i „impartasesc” subiectul uciderii in inchisoare a tatalui meu, disidentul Gheorghe Ursu, gasesc ca este o manevra politicianista dezgustatoare.
Nu mi se pare efectul unei memorii defecte.
Orice om care a trait in perioada dictaturii ceausiste si a terorii Securitatii stie ca a discuta cu cineva despre acest subiect insemna cu necesitate ca acea persoana sa-mi fie foarte apropiata.
Mai mult, sa fi avut incredere totala in el, ca nu ma va turna Securitatii. De altfel, despre uciderea lui Gheorghe Ursu in inchisoare s-a vorbit la Europa Libera chiar in seara cind am aflat vestea.
Nu e plauzibil deci ca pe domnul Tariceanu il inseala memoria. Aceste lucruri nu se uita, si cu atit mai putin pot fi construite „din greseala” , printr-o festa a unor amintiri in deriva.
Este evident ca domnul Tariceanu a compus aceasta dezinformare cu scopul vadit de a induce in eroare opinia publica.
El doreste sa se asocieze in acest mod abject cu cauza si memoria unui disident.
Se erijeaza nu doar intr-un profesor al meu (care n-avea cum sa fie) dar – printr-o insalubra manevra oportunista – chiar intr-un apropiat al meu, deosebit de intim, in care as fi avut atita incredere incit sa-i fi confiat informatii despre soarta tatalui mei ucis de Securitate!
Cu atit mai mult cu cit minciuna este enuntata cu o figura ferma si un aplomb – de o mare forta de „convingere” – care ma face sa ma gindesc cu infiorare la modul cum si-a construit cariera acest politician, a carui credibilitate pare ca se bazeaza pe acest tip de aplomb.
Dat fiind contextul interviului in cauza, nu pot sa nu asociez fabulatia domnului Tariceanu legata de mine si de memoria tatalui meu, cu interesele de moment ale politicianului Tariceanu.
Mi se pare evident ca domnia sa incearca sa se legitimeze ca apropiat al familiei unui disident (lucru in totalitate inventat), pentru a-si cistiga o jalnic de nemeritata credibilitate in atacurile sale – si acestea, in cea mai mare parte, false – impotriva procurorului general.
Va multumesc,
Andrei Ursu”

3 COMENTARII

  1. Ticalos inascut, pe care viata petrecuta intre lepre si lichelele l-a slefuit, devenind actuala abjecta canalie. A furat, a mintit, a tradat, ne-a sfidat, si in loc de puscarie, e al doilea om in stat. Nu e atat vina lui, pe cat e a celor ce au ales ALDE si PSD. Ei, dar si cei ce n-au votat de loc, ne-au dat pe mana banditillr. Ati fost idioti, Treziti-va.!

  2. Pe vremea tineretii noastre a jucat o piesa – comedie cu marele DIPLAN care juca rolul unui tanar care era poreclit” GAGICARUL CU TRIFOI”este leit le grand golan Calin ! ne referim la rol nu la marele DIPLAN!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.