Acasă Actualitate Restrictii pentru strainii din statele cu potential migrator

Restrictii pentru strainii din statele cu potential migrator

DISTRIBUIȚI

Romania a mai facut un pas important pentru controlul si diminuarea fluxului migrationist. Ministerul de Interne, prin Directia Generala de Evidenta Informatizata a Persoanei, a definitivat -Normele Metodologice de aplicare a Legii 123 din 2001 privind regimul strainilor in Romania-. In normele metodologice mentionate s-au stabilit conditii mai restrictive pentru obtinerea vizelor de intrare catre strainii din statele cunoscute cu tendinte de emigrare, in special a celor care solicita intrarea in Romania, pentru administrarea unor societati comerciale. Organele abilitate au constatat ca in spatele acestor cereri au stat, de multe ori, adevarate retele de traficanti de fiinte umane. Prin aceleasi norme s-au stabilit conditiile finaciare pe care trebuie sa le indeplineasca solicitantii de vize, urmarindu-se prevenirea intrarii in tara a celor care nu dispun de mijloace financiare scopului calatoriei. Strainii proveniti din statele cu tendinta de emigrare trebuie sa prezinte misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare ale Romaniei o invitatie scrisa din partea unei persoane fizice sau juridice care are, dupa caz, domiciliul, resedinta ori sediul in Romania, precum si o dovada de asigurare medicala pentru perioada sejurului. Persoanle fizice, cetateni romani sau straini, cu domiciliul ori resedinta in Romania pot invita straini numai in scop de vizita, iar persoanele juridice cu sediul in Romania pot invita straini, in scop de afaceri-cooperare numai pe specificul activitatii si, de regula, nu mai mult de trei persoane simultan. Societatile comerciale din turism nu sunt restrictionate in ceea ce priveste numarul persoanelor invitate, dar vor prezenta invitatii cu constituirea depozitului bancar, cand este necesar, pentru fiecare strain sau global. Depozitul bancar va fi folosit pentru procurarea biletului de transport in vederea repatrierii strainului, in cazul in care acesta nu a respectat termenul de sedere acordat prin viza. Solutionarea cererilor de inregistrare a invitatilor se face in termen de 20 de zile de la data depunerii, iar perioada maxima de sedere in Romania, in baza invitatiei, este de 30 de zile.

Pana la 31 decembrie 2001, vizele se pot obtine si la frontiera de catre cetatenii statelor aflate pe lista pozitiva a Uniunii Europene, respectiv: Andorra, Argentina, Australia, Bolivia, Brazilia, Brunei, Canada, Chile, Costa Rica, Ecuador, Elvetia, Estonia, Malta, Mexic, Noua Zeelanda, Norvegia, Nicaragua, Panama, Paraguay, Salvador, Singapore, Uruguay, Vatican si Venezuela. Pentru strainii proveniti din statele Uniunii Europene, vizele de intrare in Romania sunt desfiintate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.