Acasă Actualitate S-au descoperit ruinele Turnului Fierarilor

S-au descoperit ruinele Turnului Fierarilor

DISTRIBUIȚI

Lucrarile de reabilitare si refacere a strazii Cetatii sunt sistate din pricina unei descoperiri arheologice facute cu ocazia sapaturilor la Sala Thalia. Ruinele monumentului Turnul Fierarilor au fost descoperite o data cu efectuarea sapaturilor la corpul A al salii.

-Pe masura ce lucrarile avansau, au fost descoperite vestigii arheologice care au impus o reproiectare si lucrari suplimentare pentru conservarea acestora, ultima descoperire fiind ruinele Turnului Fierarilor. Pentru punerea in valoare a acestui monument s-a propus proiectarea si executarea unei scari interioare, care va realiza si legatura intre strada Cetatii si Bulevardul Coposu, prin crearea unui gol de acces in zidul de fortificatie al cetatii-, afirma Constantin Morar, presedintele CJS.

In prezent, portiunea de drum de pe strada Cetatii este acoperita cu un strat de pietris pentru a oferi, totusi, conditii de siguranta pentru traficul auto. Strada nu poate fi adusa, deocamdata, la starea initiala, cu piatra cubica, din cauza ca nu s-au finalizat lucrarile la zidul de sprijin care delimiteaza strada de Sala Thalia, iar descoperirea arheologica trebuie sa fie conservata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.