Acasă Actualitate Scandalul inregistrarii neautorizate a ajuns la urechile premierului

Scandalul inregistrarii neautorizate a ajuns la urechile premierului

– Premierul a ordonat o ancheta penala pentru a afla cine se afla la origine inregistrarii discutiilor pe care le-a avut la Palatul Victoria cu mai marii judetului Valcea

– Redactorul-sef al saptamanalului -Vocea Valcii-, Romeo Popescu, spune ca inregistrarea nu a fost facuta de nici unul dintre membrii delegatiei valcene

– Prefectul Mircea Perpelea continua sa sustina ca inregistrarea a fost facuta de primarul localitatii Ocnele Mari, Radu Gheorghe.

Prin intermediul cotidianului nostru, de luni, premierul Adrian Nastase a aflat ca discutia -confidentiala-, purtata in ziua de 28 septembrie cu oficialitatile valcene, a fost inregistrata pe furis de catre unul dintre participanti. Aceasta discutie a fost redata, partial, in saptamanalul -Vocea Valcii- nr. 115, din 1 octombrie a.c., in articolul: -Adrian Nastase a gandit doar 15 minute pentru sinistratii de la Ocne-. Luni, la prima ora, prefectul Mircea Perpelea a fost contactat telefonic de catre ministrul administratiei publice locale, Octav Cozmanca, care i-a cerut lamuriri in privinta celor scrise in presa. Prefectul l-a informat ca cele aparute in cotidianele valcene si in cele centrale sunt adevarate, iar cel care a comis gafa este primarul din Ocnele Mari, Radu Gheorghe.

De ce a fost inregistrat premierul?

Aceasta este intrebarea care a fost pusa in ultimele zile, atat de reprezentantii presei, cat si de oficialitatile valcene: -Nu stiu care a fost motivul care l-a determinat pe primar sa faca acest gest. Probabil ca a vrut sa fie cat mai bine informat. Consider ca aceasta gafa a facut-o din nestiinta-, a declarat prefectul Mircea Perpelea.

-Eu sunt un om vertical, iar daca as fi facut acest lucru, as fi recunoscut. In viata, toti gresim. Sa nu credeti ca eu sunt vreun sfant. Dar eu sunt un om vertical, cu capul pe umeri, si stiu ce fac. Primarul de la Ocne ar trebui sa fie un adevarat barbat si sa spuna adevarul.

Care vor fi urmarile?

-De castigat a avut doar presa, care a facut din acest subiect un adevarat spectacol. Urmarile le vom vedea cu totii. Oricum, nimeni nu va avea de castigat. Valcea a iesit in fata, dar, din pacate, din punct de vedere negativ. Efectele acestei fapte vor dauna tuturor-, a mai adaugat prefectul.

Redactorul-sef al saptamanalului -Vocea Valcii-, supus la presiuni

Dupa ce a declarat ca inregistrarea nu i-a parvenit de la nici unul dintre membrii delegatiei care a participat la intalnirea cu premierul, redactorul-sef al saptamanalului -Vocea Valcii-, Romeo Popescu, a fost anuntat, telefonic, ca va primi, in curand, vizita unui procuror de la Curtea de Apel Pitesti si a unui ofiter de la Serviciul de Protectie si Paza. Intimidarea ziaristului are, desigur, ca scop divulgarea sursei. Romeo Popescu, dupa cum ne-a marturisit, nu este insa dispus sa faca acest lucru, chiar daca este strans cu usa. Intrebat de ce a publicat stenograma cu pricina, acesta a spus: -Am fost socat cand am aflat cu cata usurinta se poate decide inchiderea unor intreprinderi din judet, de care depind sute de mii de oameni-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.