Home Actualitate PNL București susține la conducerea spitalelor manageri care au condus bine ceva,...

PNL București susține la conducerea spitalelor manageri care au condus bine ceva, nu doctori

DISTRIBUIŢI

Președinta PNL București, Violeta Alexandru, a explicat luni de ce la conducerea spitalelor trebuie numiți manageri care au condus ceva bine la viața lor și nu doctori. Declarația vine după ce surse concordante au declarat pentru ziarul Curentul că managerul SUUB și decan al UMF Carol Davila, Cătălin Cîrstoiu, bine ancorat în PNL, face listele cu viitorii directori de spitale din rândul cadrelor didactice ale universității, în schimbul promisiunii de susținere la viitoarele alegeri pentru funcția de rector. Detalii AICI.

Violeta Alexandru se delimitează public de această abordare:

„Nici nu se pune problema să nu fie cineva de acord cu investițiile în spitale. Cele vechi – dacă nu există altă soluție sau dacă se dovedește ca fiind cea mai bună soluție, unele noi – unde se impune; oricum investiții trebuie să facem.
Din ce văd zilele acesta, problema mi se pare de management. România nu are manageri buni în instituțiile publice, nu avem manageri. Oameni care au condus ceva la viața lor. Au condus bine. Nu doctori, manageri! Oameni care trebuie să țină bine cheltuielile din instituție/spital, achizițiile, reparațiile, verificările privind respectarea regulilor (cum adică s-a stabilit că nu e voie cu aerotermă și totuși s-a permis?). Managerii trebuie să verifice starea lucrurilor și respectarea regulilor și să administreze eficient. Și dacă vin bani mai mulți tot de problema managerilor ne vom lovi. Și dacă se fac verificări (și trebuie să se facă) după verificări, tot la manageri ne întoarcem. Ei sunt responsabili, în fiecare zi. Instituțiile/structurile de control nu pot fi în permanență, în toate instituțiile ca să avem siguranța că managementul acordă maximă și continuă atenție problemelor.
Nu avem manageri buni. Este o problemă.”, a anunțat Violeta Alexandru.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.