Acasă Actualitate Un copil român a murit în Germania, după ce i-au fost...

Un copil român a murit în Germania, după ce i-au fost injectate celule stem în creier

DISTRIBUIȚI

Cea mai mare clinică de celule stem din Europa, care tratează anual sute de pacienți britanici, se află în mijlocul unui imens scandal, după ce un copil român, în vârstă de un an și jumătate, a murit în august în urma injectării de celule stem direct în creier.
Copilul era fiul unor români stabiliți în Italia, notează „The Telegraph“.
Clinica unde a avut loc tragedia este Xcell-Center din Dusseldorf, Germania, iar medicul care a efectuat procedura se află acum sub anchetă penală.
În luna mai, în aceeași clinică germană, un alt copil din Afganistan era cât pe ce să-și piardă viața, după ce a fost supus unei proceduri similare.
Din fericire însă micuțul, în vârstă de zece ani, a fost salvat în urma unei operații chirurgicale. Familia acestuia a dat în judecată clinica Xcell-Center.
Specialiștii susțin că prin transplantul de celule stem pot fi vindecate boli precum paralizie cerebrală, scleroză multiplă, autism, Parkinson, Alzheimer, boli de inimă, diabet și leziuni ale măduvei spinării.
Astfel de tratamente cu celule stem, care de obicei costă între 10.000 și 20.000 de lire sterline, sunt interzise în majoritatea țărilor europene, deoarece nu există încă nicio dovadă că ele funcționează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.