Acasă Actualitate Un judecător le-a interzis lui Cristi, Boro și Valter să mai folosească...

Un judecător le-a interzis lui Cristi, Boro și Valter să mai folosească numele IRIS. Aceștia vor cânta sub numele „Naționala de Rock”

DISTRIBUIȚI

Numele Iris se află acum în într-o dispută legală între toboşarul Nelu Dumitrescu şi cei trei foști membri ai trupei: solistul Cristi Minculescu, basistul Doru Borobeică şi chitaristul Valter Popa. Un judecător al TMB le-a interzis provizoriu celor trei foști membri să folosească marca IRIS înregistrată de Nelu Dumitrescu pe numele său. Avocații celor trei artiști spun că „este aşadar o decizie provizorie, dată într-o procedură urgentă, în care s-a analizat doar “aparenţa” dată de certificatul de marca nedrept obţinută in mod individual de toboşarul Nelu Dumitrescu, a cărei anulare am solicitat-o şi cu privire la care instanţa urmează să decidă.”

Aceștia susțin că Nelu Dumitrescuuuuuuuu ”prin abuz a dezbinat tot ceea ce s-a construit sau vocea și compozitiile care au făcut să înflorească de peste 35 de ani floarea de IRIS”.

Nelu Dumitrescu a declarat pentru news.ro că „procesul abia a început, iar un verdict ar putea fi dat în doi ani.”

În deschiderea concertului Foreigner de la Sala Palatului de pe 7 mai a cântat trupa IRIS a lui Nelu Dumitrescu cu o nouă componență. Prestația a fost rezumată de un cititor al ziarului Curentul într-un comentariu postat la articolul VIDEO: Concert incendiar Foreigner la Sala Palatului: „ Iris in deschidere penibil, un vocalist cu niste unduiri ciudate de bazin si o voce limitata. Nelu Dumitrescu foarte bun la tobe si chitaristul bass cu atitudine.”

Cristi Minculescu, Doru Borobeică și Valter Popa au postat pe pagina de Facebook Iris oficial care de azi nu va mai fi folosită:

„Întrebați-ne “Cine suntem” și vă vor răspunde cei 120.000 de oameni prezenți sâmbătă în Piața Palatului din Iași care au strigat “Iris” și care nu pot fi împiedicați să o facă doar pentru că un individ a înhățat, mișelește, o marcă ce este, deloc întâmplător, coloana sonoră a amintirilor pentru 3 generații.

Nu putem să le spunem prietenilor să nu ne strige pe nume, Iris, doar pentru că un decrepit se crede curatorul mărcii ce ne-a fost atât de mult timp “familie”, nouă, tuturor.

Așteptarea noastră în aceste zile este adevărul, cel ce n-are întotdeauna legătură cu dreptatea, sperând că în toate cele peste 6000 de concerte am lăsat o parte din inimile noastre în sufletul vostru și luptând de acum înainte ca melodiile ce v-au fost imn, “Floare de Iris”, “Baby”, “Strada ta”, “Pe ape” ş.a.m.d. să fie auzite doar din vocile, corzile și emoțiile celor ce le-au compus.

Nu ne certăm cu nimeni pentru că nu mai avem timp să ne împăcăm dar, fără mânie și părtinire, așteptăm să ne bucurăm, alături de voi și pentru voi, de numele noastre de botez: Cristi, Boro, Valter… Iris. Până atunci, rămânem adevărata “Națională de Rock a României”!

P.S.: În perioada următoare, vă chemăm să ținem legătura pe pagina Cristi Minculescu. Mulțumim și vă iubim!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.