Acasă Actualitate Urmarit general, pasager de ocazie in masina politistilor

Urmarit general, pasager de ocazie in masina politistilor

DISTRIBUIȚI

Un urmarit general din Brasov, care se ascundea de oamenii legii, a avut ghinionul de a nimeri ca pasager de ocazie tocmai in masina politistilor care il cautau. Marius Gomoescu, acuzat de complicitate la inselaciune, a fost dat in urmarire generala de IPJ Brasov dupa ce, impreuna cu prietenul sau, Catalin Popa, amandoi recidivisti, au inselat mai multe firme din tara cu 1,5 miliarde de lei.

In luna iunie, Catalin Popa si Marius Gomoescu au cumparat de la un brasovean firma Rocambol Com SRL, dupa care au deschis un cont la Banc Post Codlea, de unde au cumparat un carnet cu 25 de file cec barat. In 16 zile, reprezentantii firmei au mers la 16 firme din tara, de unde au achizitionat diverse marfuri pe care le-au achitat cu file cec, fara a avea acoperire in banca.

Marfa era depozitata intr-un spatiu din comuna Feldioara, inchiriat de la Ion Popa, iar dupa o zi-doua, cei doi administratori o vindeau la jumatate de pret. Serviciul Economic al IPJ Brasov a fost sesizat pentru prima data de firma TIM SRL din judetul Alba, plangerile inmultindu-se ulterior. Dupa declansarea cercetarilor, politistii au descoperit ca administratorul Rocambol Com SRL, Catalin Popa, cel care semnase toate filele cec, a disparut din tara. Anchetatorii au constatat ca, in cele mai multe cazuri, Marius Gomoescu fusese delegat sa achizitioneze marfa. Pentru ca nici unul dintre cei doi nu a fost de gasit, IPJ Brasov i-a dat in urmarire generala. In 22 noiembrie, Marius Gomoescu, de aceasta data in calitate de reprezentant al unei firme din Targu Mures, s-a dus sa achizitioneze 20 de tone de carne de la o societate din orasul Baraolt, judetul Covasna. Politistii din localitate au aflat de tranzactia ce urma a fi incheiata si au sesizat imediat IPJ Covasna. Marius Gomoescu a prins si el de veste ca anchetatorii se afla pe urmele sale si a fugit. Politistii nu l-au mai gasit in Baraolt si au plecat cu masina in cautarea urmaritului. La marginea orasului, au dat peste Gomoescu, care facea de zor cu mana in speranta ca vreo masina de ocazie va opri ca sa-l duca mai departe. Singura masina care a oprit a fost insa cea a oamenilor legii, care l-au dus pe Gomoescu direct in arestul Politiei. El este cercetat acum in stare de libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.