Acasă Auto Ford Duratec Sci, un nou motor economic si performant

Ford Duratec Sci, un nou motor economic si performant

DISTRIBUIȚI

Ford a inceput productia noilor motoare pe benzina Duratec Sci de 1,8 litri cu injectie directa, pentru a imbunatati economia de combustibil si pentru a reduce emisiile poluante. Denumit dupa initialele tehnologiei -Smart Charge Injection-, motorul Ford Duratec Sci doreste sa reduca consumul de combustil cu 6-8 procente in traficul aglomerat si in acelasi timp sa sporeasca puterea si rafinamentul acestuia. Motorul realizat complet din aluminiu este derivat din familia de motoare Ford Duratec cu patru cilindri in linie, care echipeaza Ford Mondeo.

Noul motor Duratec Sci necesita mai putin combustibil, mai ales la viteze de deplasare reduse si in conditii in care incarcatura nu este mare, fapt care il face ideal pentru reducerea cheltuielilor de zi cu zi in conditii reale de trafic urban. Pentru a imbunatati aceasta economie considerabila de combustibil, noile motoare Duratec Sci au fost completate cu noua transmisie MMT6 cu sase trepte de viteze. Aceasta asociere inteligenta de tehnologii ofera performante excelente in materie de rafinament si economie de combustibil pentru deplasari urbane si extraurbane.

Motoarele pe benzina cu injectie directa de combustibil au consum scazut mai ales in momentele in care exista arderi moderate, ca de exemplu in cazul vitezelor de croaziera scazute, atunci cand doar o parte a compartimentului de combustie este umpluta cu amestec de gaz. Folosind arderi moderate pentru combustibilul stratificat din camera de combustie, motorul are capacitatea de a functiona cu o cantitate scazuta de combustibil la viteze variate si cu grade diferite de incarcare. Rezultatul este o eficientizare a combustibilului folosit, prin utilizarea acestuia in cantitati minime si prin furnizarea de putere suficienta pentru vitezele de croaziera moderate.

Acest motor nou de 1,8 litri Duratec Sci isi va face debutul pe modelul Ford Mondeo la sfarsitul anului 2003.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.