Acasă Auto Renault Espace IV – reinventarea spatiului

Renault Espace IV – reinventarea spatiului

DISTRIBUIȚI

Fidela sloganului sau -Createur d+automobiles-, Renault a expus anul acesta la SIAB, pe linga deja consacratele vehicule Clio, Clio Symbol, Clio Sport, Laguna si Vel Satis, o gama complet noua de automobile. Vizitatorii au ocazia sa vada cinci din totalul de sapte versiuni ale familiei M?ägane II – Bicorp, Sedan, Estate, Coup?ä-Cabriolet si Scenic -, iar seria noutatilor continua cu Espace IV, Trafic Furgon si Trafic Combi. Dintre toate aceste adevarate vedete, o atractie aparte este reprezentata de Espace IV, un vehicul catalogat de multi privitori cu imaginatie ca -nava spatiala-.

Lansat in 1984 si cu peste 870.00 de exemplare fabricate pina in prezent, ca urmare a unui parteneriat intre Matra Automobile si Renault, Espace a intruchipat chiar de la inceput o noua relatie cu automobilul. Primele trei generatii ale Espace au devenit, in scurt timp, lideri europeni in segmentul monovolumelor, iar Espace IV merge chiar mai departe, oferind caracteristici mai sofisticate, functii mai adaptabile si un confort sporit. Superbul vehicul prezentat la SIAB a mostenit profesionalismul ilustrat de Vel Satis si redefineste combinatia dintre caracteristicile unui monovolum si placerea de a conduce o berlina. Habitaclul este de-a dreptul revolutionar, confortul rezultat din combinarea adaptabilitatii cu luminozitatea si atmosfera vesela fiind cu mult peste medie, iar podeaua plata ofera posibilitatea luarii in consideratie a unui numar foarte mare de configuratii, putind fi dotat cu maximum sapte locuri. Espace IV mizeaza pe maximum de luminozitate, beneficiind de cel mai mare acoperis de sticla existent pe piata, cu o suprafata de 2,16 mp. Datorita uriasului parbriz si lunetei mai late, pasagerii se pot delecta cu o vedere panoramica in trei dimensiuni.

Pentru aceasta adevarata sufragerie pe roti, sunt disponibile trei tipuri de motoare, cel mai puternic fiind un V6 de 3.5 litri, care dezvolta 245 cp. Deosebit de flexibil si performant, propulsorul diesel 2.2 dCi cu injectie directa Common Rail se adauga unui fiabil 1.9 dCi. Pentru a struni aceste herghelii, sunt disponibile doua tipuri de trasmisie: una manuala, cu sase trepte, si una automata, de tip Proactive, cu cinci trepte.

Puternic influentat de Vel Satis, noul Espace incorporeaza tehnologii utilizate in segmentul de lux prin intermediul unei palete de echipamente inedite, cum ar fi frina de parcare automata. La fel ca Laguna si Vel Satis, Espace IV dispune, in afara de ABS, si de sistemul AFU (Asistenta la Frinarea de Urgenta) – ceea ce permite o reducere considerabila a distantei de oprire. Acestora li se adauga controlul dinamic al traiectoriei ESP si controlul subvirarii.

Renault si-a propus sa ofere tuturor pasagerilor o siguranta pasiva fara compromis, combinind sistemele de retinere adaptabile cu structura cu deformare programata. In zonele structurale, caroseria automobilului foloseste oteluri cu o foarte inalta limita de elasticitate, capabile sa absoarba mai multa energie in timpul unei deformari. Capacitatea vehiculului de a absorbi energia este astfel de 2,5 ori mai mare decit cea a modelului anterior. De altfel, datorita atentiei acordate de constructorul francez sigurantei la volan, Espace IV este unul dintre cele cinci automobile Renault care a obtinut cinci stele la testele EuroNCAP, cu un rezultat de 35,11 puncte din 37 posibile, acesta fiind cel mai bun punctaj obtinut pina acum de un monovolum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.