Acasă Auto Trasnetul Vauxhall

Trasnetul Vauxhall

DISTRIBUIȚI

Subsidiara britanica a concernului General Motors, Vauxhall, a reusit sa revina in atentie printr-un concept care i-a lasat cu gura cascata chiar si pe inginerii fratelui geaman, Opel. Constienti ca majoritatea cumparatorilor considera masinile produse de Vauxhall doar niste Opeluri cu alta emblema pe grila, britanicii au decis sa-si ia viata in propriile maini si sa construiasca o masina sport tipic englezeasca. Un rol important in aceasta decizie au avut si cuvintele rostite de vicepresedintele GM, Bob Lutz, la prezentarea conceptului Solstice pe piata americana: -Masinile trebuie sa ramana simple, pure si frumoase-.

Impresionantul vehicul, piesa de rezistenta a aniversarii celor 100 de ani pe care ii implineste firma din Marea Britanie, este un roadster cu doua locuri care are la baza o platforma asemanatoare cu Pontiac Solstice, dar se detaseaza net de acesta in ceea ce priveste designul. Sub capota conceptului Vauxhall VX Lightning se ascunde un propulsor ECOTEC de 2.2 litri, din noua generatie, realizat in intregime din aluminiu, care este cuplat la o transmisie manuala cu sase trepte ce actioneaza puntea spate.

Kevin Wale, presedintele constructorului britanic, considera ca VX Lightning -spune totul despre directia in care se indreapta Vauxhall, reprezentand o intoarcere la performantele pe care firma le obtinea nu cu mult timp in urma-. Roadsterul, cu un design realizat in intregime in Marea Britanie, are proportii perfecte pentru o masina sportiva a mileniului trei, dar pastreaza si ecouri ale trecutului, care sunt prezente in special in habitaclu. Nu exista inca nici o certitudine in ceea ce priveste viitorul acestui impresionant concept, dar constructorul a declarat ca va monitoriza atent reactiile publicului pentru a decide o eventuala intrare in productie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.