Acasă Auto Vehiculele Aixam, o alternativa viabila pentru motoscutere

Vehiculele Aixam, o alternativa viabila pentru motoscutere

DISTRIBUIȚI

La editia din acest an a SIAB, unul dintre cele mai interesante standuri este cel al firmei franceze Aixam, reprezentata in Romania de sibienii de la TotalCar. Nu fastul sau designul vehiculelor prezentate de acestia atrage publicul, ci, mai degraba, bannerele care confirma posibilitatea conducerii micilor automobile de catre tinerii care au implinit 16 ani. Obtinand permisul de conducere corespunzator subcategoriei B1 (daca au varsta de cel putin 16 ani), ei le pot conduce avand considerabilul avantaj de a se misca oriunde doresc fara a mai fi nevoiti sa apeleze la ajutorul parintilor sau al prietenilor mai mari.

Grupul Aixam-Mega, fondat in 1983, este liderul incontestabil al pietei de autovehicule cu patru roti avand masa proprie nu mai mare de 550 kg si viteza maxima limitata intre 45 si 75 km/h, mai pe scurt – quadricicle. Cu o productie anuala de circa 12.000 de unitati, firma franceza detine, la ora actuala, o cota de aproximativ 40% din piata europeana a acestor masini. Aspectul placut, habitaclul generos si tinuta de drum surprinzator de sigura transforma orice plimbare intr-o placere, aceste miniautoturisme fiind o optiune inteligenta si practica pentru viata de oras a tinerilor. Masinile Aixam ofera chiar argumente serioase pentru a putea fi considerate vehiculele de oras ale viitorului: au dimensiuni reduse, care simplifica parcarea si integrarea in traficul tot mai aglomerat, se manevreaza usor datorita transmisiei automate si a greutatii extrem de mici, au un consum redus (3 – 3,5 litri/100 km si o viteza potrivita conducerii in siguranta. Principalele atuuri ale acestor vehicule in fata scuterelor sunt siguranta unei caroserii si stabilitatea, o mare parte dintre riscurile conducerii unui motoscuter fiind, astfel, eliminate. Respectand normele legislative europene, aceste masini pot fi conduse acum si in Romania, conform regulamentului de aplicare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, care face parte din noul Cod rutier.

In Romania, masinile Aixam sunt disponibile in cinci versiuni de carosare – berlina, saloon, minivan, pick-up si cabriolet – si sunt propulsate de un motor diesel Kubota cu doi cilindri in linie, in patru timpi. In ciuda unor atuuri de necontestat, gama Aixam are si dezavantaje majore, care pornesc de la pretul mult prea mare pentru asemenea vehicule (intre 7.370 si 10.780 de euro fara taxe), si se incheie cu finisajele de o calitate indoielnica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.