Acasă Cultură Evenimente artistice

Evenimente artistice

DISTRIBUIȚI

Avanpremiera europeana

Spectatorii aflati pe litoral in perioada 22 – 29 august au posibilitatea de a vedea maine, la ora 19.00, la Cinema Republica din Constanta, iar la ora 21.00, la Gradina Albatros din Mamaia, in avanpremiera europeana, marele succes cinematografic american Piratii din Caraibe – Blestemul Perlei Negre -, care a fost lansat ieri, printr-o conferinta de presa, la cinematograful Republica din Constanta, unde, pe langa proiectarea peliculei, un grup de studenti-actori de la facultatea de teatru a Universitatii Ovidiu au reprodus scene din film. Oferit de Glob Com Media, Romaniafilm – Filiala Constanta si Agentia Champions, filmul, cel mai mare succes al producatorului Jerry Bruckheimer (Con Air, Fortareata, Armageddon, Pearl Harbor), a fost lansat in urma cu patru saptamani, realizand numai in SUA incasari de peste 250 milioane de dolari, anuntandu-se a fi cel mai mare succes al verii. Premiera oficiala in Romania va avea loc pe 26 septembrie, in acelasi timp cu cele de la Paris, Berlin, Roma etc.

MTV la mare si in Bucuresti

Astazi, la Club Space din Olimp, maine la Infantis Beach si sambata la Club Bambu din Bucuresti, sunteti invitati, incepand cu ora 23.00, la Ya Baby – Romanian tour – summer 2003. Va veti putea intalni cu renumiti DJ din Los Angeles – DJ Daniel, DJ Mikie Smithers, DJ David Hopper, Speaker Junkies, alaturi de binecunoscutii DJ romani Dee Jay D, DJ Cat Solo, Djenysse.

Intalnirile Muzicii Noi

Cea de a saptea editie a Festivalului international Meetings of New Music se desfasoara in acest an, intre 22 si 24 august, la Braila, orasul natal al lui Iannis Xenakis, nume celebru in muzica contemporana mondiala. Festivalul programeaza, in cadrul arhitectonic remarcabil al Teatrului -Maria Filotti- si pe Esplanada Dunarii, concerte si recitaluri, o conferinta despre creatia lui Iannis Xenakis, un workshop de compozitie, un Colocviu de critica muzicala si lansarea celui mai recent volum al tanarului poet Arthur Verona. Fondata in 1997 de compozitorul Sorin Lerescu, manifestarea isi propune sa promoveze -ideea de experiment, in ceea ce priveste devenirea temporala a substantei sonore, prin ingemanarea diferitelor genuri muzicale de tipul: beat, pop, jazz, electro/instrumental jazz, etno, alaturi de sonoritati de avangarda ale muzicii contemporane sau de universul mijloacelor electronice de producere si mixare ale sunetului-. Vor fi prezenti la Braila compozitorii Irinel Anghel, Sorin Lerescu, George Balint, Fred Popovici, Laura Manolache, ansamblurile Traiect si Pro Contemporania, si o seama de invitati straini: Andrea Talmeli (Italia), Franziska Baumann (Elvetia), Yael Acher (Danemarca), Laurentiu Gondiu (Republica Moldova).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.