Acasă Cultură Evenimente culturale

Evenimente culturale

DISTRIBUIȚI


Mihai Mihalcea si Solitude Project la Freiburg

Spectacolul Stars High in Amnesia*s Sky al coregrafului Mihai Mihalcea, cu Andu Dumitrescu, Maria Baroncea, Eduard Gabia si Mircea Ghinea, este invitat, in perioada 10-17 noiembrie, la Festivalul international -Neuer Tanz- din Freiburg, Germania. Totodata, la invitatia Centre Dramatique Regional d*Alsace, Theatre de la Manufacture, Colmar – institutie care face parte din reteaua Mobil(e) – coregraful Mihai Mihalcea va conduce un atelier de doua zile, destinat dansatorilor din regiune. De asemenea, coregraful si dansatorii romani vor evolua, in stagiunea 2003 – 2004, la Freiburg, Delemont, Mulhouse, Saint-Louis and Colmar astazi si maine, iar intr-o a doua etapa, in 6, 7 si 8 februarie anul viitor. Punctul de plecare al workshop-ului va fi Persoana ca spectacol viu, temele de discutie urmarind: Care este potentialul de spectacol al propriilor actiuni, Ce fel de reguli trebuie sa urmareasca ea pentru a deveni constienta de propria pontentialitate dramatica. Atelierul nu va folosi metode sau tehnici speciale, ci va crea cadrul prielnic explorarii momentului, corpului si imagisticii legate de ele. Adresandu-se profesionistilor si amatorilor in egala masura, el va dura patru ore pe zi, fiecare intalnire permitand participantilor sa inteleaga munca si ideile unui artist venit din Europa de Est, a carui creatie, apreciata deja pe scenele de dans ale continentului, se caracterizeaza si prin distantarea plina de umor fata de ideile politice.


Festivalul de dramaturgie contemporana de la Brasov

Ieri a debutat acest festival ce-si propune urmarirea si incurajarea dramaturgiei autohtone. Primul spectacol s-a datorat Teatrului National -I.L. Caragiale- care a prezentat Numele trandafirului dupa Umberto Eco, in regia si dramatizarea lui Grigore Gonta. Decoruri: Mihai Madescu, costume: Luana Dragoescu. Piesa, prezentata de Nationalul bucurestean, cu cinci stagiuni in urma, in premiera mondiala, beneficiaza de o distributie exceptionala: Radu Beligan, Gheorghe Dinica, Mircea Albulescu, Constantin Dinulescu, Alfred Demetriu, Valentin Uritescu, George Motoi, Traian Stanescu, Eusebiu Stefanescu, Claudiu Bleont, Mihai Calin s.a. Astazi, la ora 19.00, si maine, la ora 11.00, spectatorii brasoveni sunt invitati la Variatiuni enigmatice de Eric Emmanuel Schmitt, spectacol pus in scena la Teatrul Nottara de regizorul Claudiu Goga, cu scenografia lui Sica Rusescu si ilustratia muzicala semnata de George Marcu. Un dublu recital al actorilor Alexandru Repan si Mircea Diaconu.

Premiera teatrala

In afara spectacolelor Razboi si pace, dramatizare de Erwin Piscator, Alfred Neumann si Guntram Prufer dupa Lev Tolstoi, in regia lui Petre Bokor (astazi, la ora 19.00) si Titanic Vals de Tudor Musatescu, pus in scena de Dinu Cernescu (maine, la aceeasi ora), Teatrul Nottara anunta pentru maine, la ora 19.30, in Sala -George Constantin-, prima reprezentatie cu Insir*te, margarite de Victor Eftimiu. Regia este semnata de Alexandru Dabija. Decorul ii apartine lui Sica Rusescu, iar costumele, tinerei Anca Marcu, studenta la Facultatea de Scenografie a U.N.A.T.C., la clasa prof. Puiu Antemir. Din distributie fac parte Ada Navrot, Emilia Dobrin, Luminita Erga, Ioana Calota, Constantin Cotimanis, Razvan Vasilescu, Ion Grosu, Valeriu Preda, Bogdan Voda, Dani Popescu.

S-a redeschis Libraria Humanitas

Ieri, in modernizata librarie din Pasajul Kretzulescu, a fost lansat, in prezenta autorului, volumul Bricabrac de Lucian Pintilie. Cartea, despre care renumitul regizor afirma ca este -… o carte fara un proiect precis, obiecte fara nici o valoare, uzate si demodate, dar impregnate de timp, fragmente impregnate…-, a fost prezentata de Dan Haulica si Gabriel Liiceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.