Acasă Cultură Sa distram baiatul

Sa distram baiatul

DISTRIBUIȚI

Am fi tentati sa credem, dupa cele de pe micul ecran, ca la emisiunile lui Andrei Zaharescu cel mai tare se distreaza Andrei Zaharescu. Avem si o vaga banuiala ca personajul este oricum predispus la o distractie perpetua, care dureaza din scoala primara… Sigur, calitatea de a te distra pe tine insuti nu o presupune, printr-o miraculoasa extensie, si pe aceea de a-i distra la fel de bine pe cei din jur. Caci ce e viata, stimati telespectatori? Rade cine poate, iar cine nu poate rade la urma, cica mai bine.

Asa se face ca ori de cate ori ne ratacim pe canalul unde se desfasoara -cacealmalele- insului amintit inventariem, in cele cateva zeci de secunde de atentie cu care-l onoram, zambetele acre ale victimelor, muraturi asortate surasului voios de pionier stantat pe masca actorului Zaharescu. Oare oamenii astia nu mai stiu sa se distreze? Sa se fi atrofiat de tot simtul umorului la romani? Daca nu mai esti in stare sa razi nici macar cand iti pune cineva pistolul la tampla ori iti vara niste tricouri in sacosa ca sa te faca dupa aia hot, atunci cand?

O constatare care ne-a dat ghes sa mai trecem pe la emisiunea cu pricina, dar asa – peste vreo doi ani, a fost lungimea remarcabila a episoadelor sale. Am fost preveniti, de pilda, ca se va simula un conflict casnic intre o domnisoara si prietenul dansei, DJ, la locul de munca al acestuia din urma. Conflict – conflict, da* nu se mai termina… Aveam senzatia ca putem merge linistiti la culcare, ca sa revenim a doua zi, ca pe aia tot acolo i-am fi gasit si tot ciondanindu-se si tot prea putin credibili. Casca toata lumea, la reluare, protagonisti, spectatori, telespectatori, intr-o simfonie a falcilor, dar asa sunt unele farse, mai de adormit adultii…

Intr-o alta secventa, o sportiva este fugarita prin parcarea unui magazin de catre patroana si doi gealati, sub acuzatia ca si-a insusit, fara sa plateasca, bunuri care nu-i apartin, mai pe romaaneste si in ton cu aerul *telectual al emisiunii, a dat cu jula. Femeia, sigur, facea ce-am fi facut si noi ori dumneavoastra la o asemenea patanie: incearca sa explice in liniste cum stau lucrurile. Ceea ce ar fi primejduit succesul farsei televizate. Pai unde nu ni s-a preparat o porcaiala interminabila cu vorbe pe care nici bipurile cenzurii nu le anestezia si amenintari de mahala, de credeam ca acusi-acusi iesim scuipati din inregistrare. N-ar fi fost bai: baiatul ala, Andrei, sa se bucure!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.