Acasă Cultură Toata lumea se dezbraca

Toata lumea se dezbraca

DISTRIBUIȚI

O furie se dezlantui zilele acestea pe marginea unei povestioare pe care mai intai o crezuseram amuzanta, apoi uitata: gimnastele dezbracate de japonezi, care – se stie – pozeaza tot ce prind. Deodata insa, iata ca niste oficialitati de la federatia lor de-acolo, de peste oceane si continente, suflara peste taciunii aproape stinsi, pitulati in cenusa groasa a evenimentelor romanesti (caci, la cate mizerii se petrec prin partile noastre, numai de niste nuduri nu-i mai ardea lumii). Si valvataia izbucni mai apriga. Cum era de asteptat, incepura si-ai nostri sa sufle, cu buzele mai tuguiate. Ati remarcat probabil, cand oamenii importanti isi umfla bojocii sa sufle in ceva, fie chiar si intr-o ciorba, presiunea exercitata cu aceasta ocazie asupra creierului il face sa functioneze mai greu. Asa se umfla tantarul la dimensiunile unui armasar, asa se face bici din…, asa se nasc aberatii de genul retragerii rentei viagere a sportivelor, cu aprobarea Parlamentului.

Ba un domn (nu ne amintim numele dansului acum, dar va propunem sa-i spunem, pentru simplificare, domnul Idiot) a lansat una care, recunoastem, ne-a lasat cu gurile cascate: -ele pun in pericol viitorul gimnasticii romanesti-. Mergand pe firul acestui, sa-i zicem, rationament, am descoperit si noi ca soprana Felicia Filip, care a pozat goala pentru Playboy, pune in pericol viitorul operei, iar Loredana, care s-a dezbracat si dansa, a terminat viitorul muzicii pop. Sau, de pilda, un fost ministru al culturii, surprins pe vremuri in chiloti, ori un altul, cu nudul in crestetul capului, pun in pericol cultura romaneasca? Adam si Eva… Viitorul omenirii…?

Nici nu mai are sens sa recurgi la stravechiul apel -lasati-o, fratilor, mai moale-… Spiritele sunt inflamate rau. Atat de inflamate incat ocazia ca in aceste zile sa se dedice un strop de solemnitate unei tragice aniversari a trecut cvasineobservata. In schimb, de la o jumatate de ceas la alta, -Antena 1- ne avertiza ca vom avea un material senzational cu gimnastele in pielea goala. Ba mai mult, culmea ridicolului, li se acopereau protagonistelor sanii, sa nu se uite, Doamne fereste, chiar in clipa aceea vreun copil. Ce te faci insa ca minorii au auzul ager?!

Nu mai exista simtul masurii nici de o parte a sticlei, nici de cealalta; ne dau lectii de moralitate niste insi ale caror idealuri supreme sunt chiolhanele cu betii pana la voma si parai lipiti cu scuipat pe fruntile manelistilor ori indesati in chilotii stripteuzelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.