Acasă Dezvăluiri Anchetă penală cu dedicație, dosarul procurorilor DNA Ploiești, arma politică perfectă

Anchetă penală cu dedicație, dosarul procurorilor DNA Ploiești, arma politică perfectă

DISTRIBUIȚI

Cronologia unui dosar fabricat

La 12 februarie 2018 Vlad Cosma anunța cu surle și trâmbițe, pe treptele Parchetului de pe lângă Înaltă Curte de Casație și Justiție că a înregistrat o plângere împotriva Laurei Codruța Kovesi și a tuturor procurorilor și polițiștilor judiciari din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Ploiești.
În plângerea înregistrată și dată în aceeași zi publicității de luju.ro și Antena3, Vlad Cosma se plângea că partenerului său de afaceri judiciare – Sebastian Ghiță- i-ar fi fost încălcate drepturile procesuale fiind fabricate probe împotriva lui de către el la îndemnul procurorilor DNA Ploiești.
După un scenariu prestabilit, Cosma a invadat zilnic spațiul de antenă al două posturi TV pentru a vorbi despre abuzurile procurorilor înfăptuite împotriva fugarului Sebastian Ghiță, iar site-urile afiliate celor două posturi TV au rostogolit „mega știrea”, precum și pe rețelele de socializare pentru manipularea opiniei publice și a celor care nu conteneau să iasă în Piața Victoriei și să scandeze „ DNA să vina să va ia”.
Pentru a părea cât mai convingător demersul lor privind devoalarea „abuzurilor unității de elita”, oameni de presă din cele două trusturi TV i-au montat lui Cosma și filmulețe ce se doreau a reprezenta „probele” incontestabile ale abuzurilor.
Rând pe rând, politicieni din PSD s-au întrecut în a urla în emisiuni TV că „DNA face abuzuri”, „ că DNA paradește cetățenii corecți-politicienii acestei tari”, etc.
Orice om de bună credință ar fi urmărit „mega dezvăluirile” familiei Cosma și-ar fi put pune întrebarea legitimă: de ce Vlad Cosma efectuând înregistrări încă din 2015 nu le-a dat publicității, la Antena 3 sau RTV până în februarie 2018?
Un răspuns plauzibil ar fi acela că niciunul dintre predecesorii lui Toader Tudorel nu ar fi fost dispuși să folosească acele „fake-uri” de înregistrări pentru a discredita întreaga activitate a DNA și pentru a forța revocarea Laurei Codruța Kovesi cu scopul de a aduce un nou șef la DNA, „garantat Dragnea”.
În mai puțin de 2 săptămâni de la „dezvăluirile” fraților Cosma, respectiv la 22 februarie 2018 Toader Tudorel gâtuit de emoție și frică a cerut într-o conferință de presă, președintelui României, revocarea Laurei Codruța Kovesi de la sefia DNA, unul dintre argumentele folosite fiind furnizat chiar de către familia Cosma.
Văzând că președintele României nu acceptă revocarea și refuză semnarea imediată a decretului, Toader Tudorel își activează apropiații din sistem pentru a-l susține și a da greutate demersului său de revocare.
În acest context, la 30 martie 2018, o procuroare „profesionistă” din cadrul PICCJ – ELENA IORDACHE, fostă colegă de facultate cu Tudorel și apropiată a acestuia se sesizează din oficiu cu privire la aspectele semnalate în mass media de Vlad Cosma și începe să colecteze într-un dosar aparent mai vechi, filmele montate în studiourile Antenei 3 și RTV și „dezvăluirile” familiei Cosma, deși plângerile făcute de aceștia la PICCJ erau deja constituite, instrumentate în dosare distincte aflate în lucru mai mulți procurori care nu au avut „privilegiul” de a fi fost colegi de facultate cu ministrul Justiției.
În mai puțin de o lună, „profesionista” doamnă Iordache ajutată de moderatorii Antenei 3 care i-au transmis declarația de presă a procurorului Lucian Onea, în format video și emisiunea în care Vlad Cosma și-a prezentat filmul fabricat prin alipiri de poze, înregistrări video, audio plus monologul său a început urmărirea penală împotriva celor doi procurori DNA – ST Ploiești, furnizând astfel „muniție” lui Tudorel și acoliților săi pentru a pune presiune asupra președintelui să semneze revocarea șefei DNA.
Pentru a manipula o parte a opiniei publice, strategii PSD au început să îi ceară lui Cosma să facă plângeri și împotrivă Laurei Codruța Kovesi, iar o parte dintre jurnaliștii specializați pe juridic, precum Floriana Juncan s-a și grăbit să anunțe extinderea anchetei împotriva șefei DNA pentru abuz în serviciu și favorizarea infractorului.
La începutul lunii iulie decretul de revocare a fost semnat în sfârșit, iar cronologia dosarului fabricat împotriva celor doi procurori din cadrul DNA – ST Ploiești atestă cum a fost folosit în continuare de către Toader Tudorel ca mijloc pentru a impune la șefia la DNA oameni „garantați de PDS-ALDE”.

Cum s-au sincronizat Toader și Iordache:

La doar câteva ore după revocarea Laurei Codruța Kovesi, Ministerul Justiției a anunțat că organizează „in perioada 09 – 30.07.2018, selecția procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcția vacantă de procuror șef al Direcției Naționale Anticoruptie”.
Conform comunicatului MJ, procurorii puteau depune cereri de înscriere, pentru funcția de conducere vacantă, pană la data de 23.07.2018.
Fiind anunțate candidaturi din rândul procurorilor DNA, cum era și firesc, procuroarea Iordache, exact în această perioadă de timp s-a gândit să îl reaudieze, „din oficiu” pe Vlad Cosma, prilej pentru acesta din urmă de a deveni invitat „permanent” în emisiuni tv pentru a vorbi despre abuzurile procurorilor DNA.
La rândul său, Toader Tudorel, nu a ezitat să folosească această anchetă penală cu dedicație pentru a susține că trebuie adus la șefia DNA un procuror din afara DNA, precum d-na Iordache, pentru că astfel de „abuzuri” să nu mai aibă loc.
Sincronizarea dintre cei doi a atins punctul culminant, în zilele de intervievare a candidaților pentru șefia DNA, când Elena Iordache a dispus măsura controlului judiciar față de cei doi procurori DNA – ST Ploiești în timp ce Tudorel Toader îi intervieva pe Marius Iacob, Florentină Mirica și Cristian Lazăr ultimul fiind procuror în cadrul PICCJ –șeful Elenei Iordache care respinge și toate cererile făcute dosar de către Onea și Negulescu.
Pentru a își motiva respingerea candidaturilor procurorilor – Toader Tudorel într-un interviu acordat Antenei 3 a folosit tot dosarul prietenei Iordache ca argument, ironizând toți procurorii DNA prezenți la interviu și devoalând în emisiune câte ceva din ceea ce se prezuma că ar fi discutat cu aceștia, mai puțin despre interviul cu șeful doamnei Iordache – Cristian Lazăr.

După suprapunerea intenționată a perioadei de intervievare cu cea în care s-a dispus o măsură preventivă împotriva a doi procurori DNA , măsura luată fiind justificată și printr-o analiză critică a activității conducerii DNA, coincidență sau nu, atât Toader Tudorel, cât și Elena Iordache au plecat în concediu în aceeași zi și s-a așternut liniștea peste un dosar folosit ca armă politică în momente prestabilite.
Însă, până la data de 24 august ar trebui depuse cererile noilor candidați, intervievarea acestora urmând să aibă loc până pe 6 septembrie.
Ce va mai face Elena Iordache pentru a îi oferi lui Toader Tudorel „argumente” să discrediteze activitatea DNA, rămâne de văzut.
Așa cum rămâne de văzut dacă aceasta își va depune candidatura pentru postul vacant de procuror șef adjunct al DIICOT sau alt post vacant de conducere dintre cele anunțate pe site-ul MJ.

 

2 COMENTARII

  1. TALENTATUL DOMN TOADER TUDOREL CEL PLIN DE EL, DETINATORUL ADEVARULUI SUPREM, UNICUL EVALUATOR IN JUSTITIE…
    E MAI TARE DECAT RODICA STANOIU!
    TARICEANU ESTE CEL MAI BUN PESEDIST!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.