DISTRIBUIȚI

Conform Legii 31/1990 privind societățile comerciale, Adunarea Generală (AGA) este organul de deliberare şi decizie al firmelor, fiind formată din totalitatea asociaţilor sau acționarilor societăţii. La Antibiotice SA Iași, Ministerul Sănătății deține 53,0173% din acțiuni, iar pentru a reprezenta interesele statului în AGA, ministrul Nelu Tătaru a numit-o pe verișoara sa, vasluianca Mihaela Vlada (fostă Tătaru).
Urmând modelul PSD, moștenit de la PCR, câțiva miniștri PNL își montează în funcții importante neamurile; sau măcar încearcă din răsputeri, iar președintele Iohannis se face că nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase.

Citește și Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministrului deși restul acționarilor s-au opus

După ce am prezentat cazul ministrului Educației, Monica Anisie, care face presiuni să-l infigă pe soț în fruntea Direcției Generale Anticorupție cu sprijinul consilierului prezidențial Constantin-Dudu Ionescu, azi vă prezentăm cazul ministrului Sănătății care vrea să îl împingă pe fratele său, Niculae Tătaru (foto dreapta), la șefia ISU. Deocamdată la Vaslui.
La comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” Vaslui, se află în prezent colonelul Mihai Ciprian MITREA, în vârstă de 43 de ani, prim adjunctul său fiind fratele lui Nelu Tătaru. Surse politice concordante ne-au declarat că de câteva zile presiunile la adresa lui Mitrea să demisioneze de la vârful ISU Vaslui s-au întețit iar omul e pe punctul de a ceda pentru a face loc fratelui lui dom’ ministru care, uns inspector șef local, va fi în pole position pentru locul Inspectorului General al ISU, Dan Paul Iamandi, care împlinește în luna august 53 de ani adică numai bun de pensionat.

17 COMENTARII

 1. Desi nu-mi place deloc Nelu Tataru, o sa luam stirea la puricat.
  Dupa ce a pus-o pe Mihaela Vlada sa conduca Antibiotice Iasi…..

  Mai sa fie. Cine-i doamna? O bioinginera pusa directoare la DSP Vaslui.
  Hai sa vedem pe site-ul antibiotice? Pe nicaieri doamna. Pai ori e ori nu e? Hai sa vedem la bvb, ca doar antibiotice e pe actiuni si trebuie sa povesteasca in scris ce fac ei acolo, iar inregistrarile sunt PUBLICE.
  A se vedea
  https://m.bvb.ro/FinancialInstruments/SelectedData/NewsItem/ATB-Hotarari-AGA-O-E-20-05-2020/6C2D2
  In coada la semnaturi apare
  Representative of the Public Tutelary Authority – Ministry of Health
  Ms. Mihaela VLADA
  Din 20.05.2020

  Deci bagatoare de seama din partea MS, o necunoscuta printre niste tatuci ai farmaciei romanesti.
  Cum sa o pui pe doamna asta sa conduca asa ceva. (O pui sa bage de seama in cel mai bun caz…. Ca bioinginer cred ca tot asta facea si pe la DSP.)

  Dar asta cu condusul Antibioticelor Iasi e grava. Puteti fi dati in judecata daca stirea este falsa iar actiunile companiei scad pe bursa…

  • Cum să fie băgătoare de seamă dacă ea semnează pentru 53% din acțiuni? ați citit Legea 31 să vedeți ce înseamnă AGA?

 2. AGA este AGA. Ia decizii si controleaza. Nu are rol executiv=conducere propriuzisa.

  Asta nu inseamna ca are rol de conducere! Ce sa conduca intre chimisti, farmacisti, biologi multi dintre ei somitati? Sa conduca ce?

  Este reprezentantul MS in AGA e adevarat si asta este o MARE PORCARIE cu adevarat. Astea sunt obiceiuri de politruc de provincie.

  Dar asta nu inseamna ca si conduce ceva. Sau ca face ceva de capul ei. Ceea ce rezulta din titlu. Si de asta m-am si legat.

  dr Victor Costache nu trebuia schimbat!

   • Cum spuneam. Din titlul articolului reiese ca respectiva a fost pusa director general la Antibiotice Iasi. Ea a fost insa numita reprezentantul in AGA a actionarului principal – MS.

    Daca in romana a lua o decizie cu caracter general cum ar fi sciziune/fuziune/buy back actiuni/lichidare/dizolvare/emitere de actiuni/crestere-scadere de capital social/evaluarea-numirea membrilor comitetului director sunt „conducere” propriuzisa atunci OK. Imi cer scuze.

    In toata lumea insa adunarea generala a actionarilor este ca parlamentul. Guvernul/Comitetul director CONDUCE propriuzis. Parlamentul/AGA da legi–DECIDE. Cand Parlamentul ajunge in rol de conducere (de exemplu subordonarea FPS-ului) s-a ajuns la o catastrofa economica.

    Legile romanesti au ajuns o salata de vorbe.

 3. Si ne mirăm de ce nu anchetează DNA -ul angajarile ilegale făcute de Rusu Adrian și Carasol Marius Dănuț ăla cu diploma falsă la Transelectrica SA

 4. A absolvit cumva Facultatea de Bioinginerie, din cadrul UMF Iasi? Atunci este o catastrofa. Toti absolventii acestei facultati, infiintata de raposatul dr. Topoliceanu, sunt varza. Nu stiu carte deloc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.