DISTRIBUIŢI
piedone

În 27.06.2023 la ora 15,45, Cristian Popescu Piedone împreună cu una din curelele sale Hermès ce costă peste 1.000 de Euro bucata, s-a instalat în funcția de Primar al sectorului 5. Prima lui grijă după instalare a fost să emită o dispoziție, nr. 2101 din 27.06.2023, pentru stabilirea drepturilor sale salariale, unde la articolul 1 Piedone, prin propria-i semnătură, și-a oferit bani pentru fonduri europene: „Începând cu 28.06.3023, domnul Popescu Cristian Victor Piedone – Primarul Sectorului 5 beneficiază de o indemnizație stabilită de lege de 20.700 lei, corespunzătoare funcției de Primar al Primăriei Sectorului 5 și de o majorare cu 50% din indemnizația lunară de bază de 20.700 de lei, cuantumul majorării fiind de 10.350 lei, acordat pe perioada implementării proiectelor finanțate din fonduri europene nerambursabile sau prin mecanismul de redresare și reziliență.” Citește și Piedone e condamnat definitiv că a favorizat firmele copiilor săi.

ANI pentru unii e ciumă, pentru Piedone e mumă

Citește și Director sesizare la DNA: Piedone a trucat zeci de concursuri pentru rude, afini și prieteni susținând că restul românilor ar fi „trădători”

Decizia lui Piedone a fost emisă la 7 luni după ce Agenția Națională de Integritate a anunțat că „a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal întrucât, în exercitarea atribuțiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziții care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.”

Observând identitatea cazului deciziei emise de Piedone cu cel al Primarului Sectorului, Clotilde Armand, un director din Primăria Sectorului 5 a sesizat Agenția Națională de Integritate trimițând decizia 2101/27.06.2023, explicând similitudinea cu deciziile emise de primarul Sectorului 1 și cerând explicit Agenției de Integritate să aplice aceeași lege și pentru Piedone, adică să sesizeze procurorii. Până în acest moment ANI nu a emis vreun comunicat privind sesizarea procurorilor în cazul lui Piedone, candidatul Antenei 3- PUSL.

1 COMENTARIU

  1. Sugestie Ar trebui ca candidatii la cele 2 scoli de politie si academia de politie sa declare in scris ca „au o buna stare de sanatate si accepta meseria de politist” , la fel si politistii angajati! Nimanui nu-i este folositor controlul medical la admitere sau ca politist, la fel proba sportuva!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.