Acasă Dezvăluiri Florian Bodog și Marilena Chivu vor să umple România cu medici specialiști...

Florian Bodog și Marilena Chivu vor să umple România cu medici specialiști din țări africane și din Orient care acceptă salarii mai mici decât românii

DISTRIBUIȚI

Românii majoritari vor fi consultați și tratați în curând de medici care nu vorbesc limba română spre deosebire de minoritarii cărora li se va asigura de către spitale personal de specialitate vorbitor de limba maternă, conform politicii stupide a PSD care a pus în dezbate o hotărâre de guvern în acest sens, după legea votată recent în Parlament privind minoritarii. Ministrul Sănătății, fost brancardier la Oradea, după unele surse, asistent medical după propria sa declarație, împreună cu inginera Marilena Chivu au găsit soluția de a suplini lipsa de personal înalt calificat: au pus în dezbatere publică un proiect de HG prin care se echivalează diplomele de medic și certificatele eliberate de state din afara UE, Australia, Canada, Israel, Noua Zeelandă şi Statele Unite ale Americii. Cum ar fi: Afganistan, India, Pakistan, Mozambic, Egipt etc. Vorbiți paștuna, dragi pacienți? Nu-i nimic că bani de salarii pentru medicii români nu sunt.
„Sistemul de sănătate românesc se confruntă în prezent cu lipsă de personal  de  specialitate  ca  urmare  a  exercitării  dreptului  la  liberă circulaţie  pe  teritoriul  UE  de  către  medicii  formaţi  în  profesie  în România. Una  din  măsurile  preconizate  pentru  reducerea  acestui  neajuns este atragerea  personalului  medical  de  specialitate  din    statele  care nu sunt membre ale Uniunii Europene.”, se arată în nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern pentru aprobarea Normelor privind recunoaşterea diplomelor, certificatelor şi titlurilor de medic, eliberate de un stat terţ, altul decât Australia, Canada, Israel, Noua Zeelandă şi Statele Unite ale Americii, pusă în dezbatere publică pe site-ul ministerul Sănătății.
În acest sens, prin măsurile preconizate  se creează cadrul legislativ pentru atragerea personalului  medical  de  specialitate  din statele care nu sunt membre ale Uniunii Europene.
Totul se aprobă la Ministerul Sănătății:
„Recunoaşterea profesională a titlurilor prevăzute la alin.(1) se face în baza unui raport întocmit de către o comisie mixtă constituită prin ordin al ministrului sănătăţii.
(4) Comisia mixtă prevăzută la alin. (3) este formată din preşedinte, 2 membrii (n.a. angajații MS au lipsit de la orele de gramatică) şi 1 secretar. Preşedintele şi secretarul comisiei mixte sunt desemnaţi de Colegiul Medicilor din România iar cei doi membrii (n.a. idem ca mai sus)  de către comisiile consultative de specialitate ale Ministerului Sănătăţii.

Precizăm că s-a pus ca și condiție ca medicul să aibă „cunoștințe de limba română” și nu să vorbească limba română la un nivel corespunzător să înțeleagă bolnavii români și limbajul medical românesc.

Trimiteți observațiile voastre la http://www.ms.ro/acte-normative-in-transparenta/#0462930tzw până pe 24.06.2017. Vă rugăm fără înjurături!

CITEȘTE ȘI O directoare generală din MS, deși e ingineră, a fost decorată cu Ordinul Sanitar de Ion Iliescu

2 COMENTARII

  1. Mai bine sa scoata posturile de medici specialisti la concurs decat sa le tina blocate pentru oameni in varsta care ar trebui sa se pensioaneze. Romania fabrica medici specialisti care nu au unde sa se angajeze si conditiile din spitale sunt mizere logic ca pleaca unde au un trai echilibrat nu?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.