Home Dezvăluiri Transporturile rocadă cu Sănătatea, Tătaru pierde postul de ministru în fața altui...

Transporturile rocadă cu Sănătatea, Tătaru pierde postul de ministru în fața altui PNL-ist, la șefia DSP vine fiul unui general

DISTRIBUIŢI

Protocolul semnat de PNL, PSD şi UDMR în noiembrie 2021 prevede că mandatul de premier al lui Nicolae Ciucă se încheie pe data de 25 mai 2023, după care va fi numit un prim ministru din partea PSD, până la alegerile generale de la finalul anului 2024.
Conform protocolului, la schimbarea premierului, conform rotației politice convenite, se vor înlocui și următorii reprezentanți în guvern : vicepremierul din partea PSD va fi înlocuit de vicepremierul din partea PNL, ministrul Transporturilor din partea PSD va fi înlocuit cu nominalizarea pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene; ministrul Finanțelor publice din partea PSD va fi înlocuit de titularul pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua conducerea Ministerului Justiției; coordonatorul Secretariatului General al Guvernului din partea PSD va fi înlocuit de reprezentantul PNL, iar PSD va prelua coordonarea Cancelariei Prim-ministrului.

Lui Rafila i se va asigura pentru consolare funcția de Rector al UMF

Cum Sorin Grindeanu refuză să părăsească Ministerul Transporturilor, conform unor surse politice concordante, negociatorii PNL și PSD au agreat modificarea protocolului astfel încât să plece Alexandru Rafila de la Sănătate, iar portofoliul să revină PNL.
Rafila va obține la finalul acestui an poziția de Rector al UMF, profesorul Viorel Jinga care ocupă acum funcția nemaifiind dorit de majoritatea cadrelor UMF de filiație pesedistă.

La PNL s-a negociat dur

Târgovețul Nelu Tătaru, președinte la PNL Vaslui și chirurg la Spitalul din Huși, deși a încercat din răsputeri să revină la Ministerul Sănătății, a pierdut competiția în fața tânărului chirurg cardiovascular Andrei Baciu, 36 de ani, vicepreședinte la PNL Sectorul 1, care a fost preferat pentru postul de ministru al Sănătății.

Din șomaj tehnic la DSP

Tot în cadrul PNL s-a stabilit ca la conducerea DSP să fie numit Geru Ștefan Radu, fiul unui general STS, trecut în rezervă în 2011. Geru a absolvit Medicina Dentară la Titu Maiorescu, e pila Monicăi Anisie și a lucrat până în anul 2021 la o firmă mică și cu pierderi, Intersurgery SRL beneficiind și de șomaj tehnic.
Geru a fost angajat la DSP București în luna mai 2021, iar după numai doi ani va fi numit interimar pe funcția de director general al DSP București, funcție ce va reveni PNL după rotație.

5 ARII

  1. geru? buuun. pile-cunostinte-relatii-pcr exista. geru este dovada! a luat somaj si acum a ajuns in guvern? buun. avem țara care este: rom.

  2. Sinse mira aveat grindeanu ca atunci cand seful lor dragnea la schimbat gunoiul alalalt de busuioc nu vroia sa isi de-a demisia ?! Pai astia toti sunt la fel. Acelasi aluat prost. Daca ar face cineva o analiza sa vada cine sunt cei care au detinut functii in stat, in ultimii 30 de ani, dar mai ales in ultimii 15, o sa constate cat toti, dar absolut toti sunt indivizi fara meserii. Si ne mai miram va tara nu mai exista!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.