Home Dezvăluiri UTI în zbor ?

UTI în zbor ?

DISTRIBUIŢI

La sfârșitul lunii februarie, UTI, compania generalului Tiberiu Urdăreanu, semnează un contract de 108.382.624 ron, adică de aproximativ 25 milioane de euro, cu Compania Națională a Aeroporturilor București pentru „Servicii de exploatare, întreținere cu asigurarea garanției totale, reparații accidentale, gestionare energie și utilități și managementul tehnic al sistemelor, echipamentelor și instalațiilor în funcțiune la Aeroportul Internațional Henri Coandă București”.
Până aici, îmi puteți spune că nu este nimic spectaculos și că nu este nicio noutate. Așa ar fi dacă UTI nu ar fi alergat singur și nu ar fi câștigat, deoarece la această licitație a fost un singur participant și anume, evident, compania câștigătoare. Și nici acest lucru nu ar fi ilegal, dacă nu am avea istoria spectaculoasă a relației dintre UTI și Compania Națională “ Aeroporturi București”.
La jumătatea anului trecut, inspectorii ANAF consemnează un prejudiciu aproape echivalent cu a noului contract câștigat în anul 2015, de aproape tot 100 milioane de ron cu firmele conduse de Tiberiu Urdăreanu, UTI SYSTEMS.
Prejudiciul uriaș de 25 milioane de euro a fost facilitat de foștii directori ai Aeroportului Otopeni, Mihai Bășulescu și Tudor Jidav.
Contractele au fost încheiate cu UTI Italy srl, deoarece aceasta este firma prin care Tiberiu Urdăreanu semnează multe contracte cu Românica. Este mai bine să semnezi cu o firmă internațională, decat cu una românească. Contractul, încheiat în trecut fără licitație, pe o durată de 10 ani, are ca obiect “prestarea unor servicii aeroportuare: asigurarea spațiului logistic integrat, a serviciilor de mentenanță și garanție totală, dezvoltarea și modernizarea instalațiilor existente și viitoare în domeniul telecomunicațiilor și curenților slabi”. Acest contract a fost încheiat în anul 2003, fiind avizat în aceeași zi de AGA și de Consiliul de Administrație.
Conform ANAF “in perioada 2005-2009 pentru contractul 48/28.02.2003 s-a achitat valoarea totală de 47427079 lei. Controlul constată că în baza actelor adiționale nr.8/24.04.2007, nr.9/30.01.2008, nr. 10/17.04.2008 și nr. 12 /02.06.2009, neaprobate de Consiliul de Administrație, Compania a achitat, în perioada 24.04.2007 – 31.12.2009 suma totală de 17.658.958 lei si 1.385.653 euro.
Responsabili : Gabriel Țară, Tudor Jidav, Violeta Cistoveanu și șefii lor.
Dar există un contract și mai spectaculos, tot cu UTI ITALY, tot fără licitație pentru activitățile mecano-energetice de 30 milioane de euro, tot cu abonament lunar și tot pe o perioadă de 10 ani. În cadrul acestui contract, ANAF dispune: “ Conducerea companiei va sesiza organele abilitate ale statului pentru recuperarea sumei de 66.443.875 lei achitată nelegal la UTI Italy srl”.
Și acestea nu sunt singurele contracte în care UTI a alergat singur și a câștigat. În anul 2014 , UTI câștigă la Compania Națională de Aeroporturi București , contractul „ECHIPAMENTE DE CONTROL DE SECURITATE TIP LEDS, Furnizarea a 4 echipamente de control de securitate LEDS – tehnologie RF (radiofrecvență) – Lot1”. Singur participant , singur câștigător.
La sfârșitul anului 2013, UTI câștigă “Servicii de întreținere cu asigurarea garanției totale, suport logistic integrat pentru sistemele de curenți slabi și instalațiile de telecomunicații din locația Aeroportul Internațional Henri Coandă” de 10 milioane de euro.
Tot la Compania Națională Aeroporturi București, UTI, singurul participant și singurul câștigător, câștigă contractul de “SERVICII DE INTRETINERE CU ASIGURAREA GARANTIEI TOTALE, SUPORT LOGISTIC INTEGRAT PENTRU SISTEMELE DE CURENTI SLABI SI INSTALATIILE DE TELECOMUNICATII DIN LOCATIA AEROPORTUL INTERNATIONAL HENRI COANDA”, de 2.328.795 ron.
La începutul anului 2013 UTI semnează 4 contracte : singur participant, singur câștigător, contractele de
–         „SERVICII DE ADMINISTRARE A UNEI APLICATII DE TIP MANAGEMENTUL RESURSELOR INTREPRINDERII (ICAR) SI SGBD ORACLE AFLATE IN DOTAREA AUTORITATII CONTRACTANTE; in plus cu “ ASIGURARE ASISTENTA UTILIZATORI ICAR PRIN CONSULTANTA INFORMATICA PE PERIOADA PROGRAMULUI NORMAL DE LUCRU AL BENEFICIARULUI” si cu “ ALTE DEZVOLTARI DE MODULE, DACA ESTE CAZUL, PE BAZA DE COMANDA CN AB SA.” ” însumând 2 milioane de euro;
 
–         Contractul de Servicii de întreținere cu asigurarea garanției totale, suport logistic integrat pentru sistemele de curenți slabi și instalațiile de telecomunicații din locația Aeroportul Internațional Henri Coandă în valoare de 1.739.445 ron ;
 
–         SERVICII DE EXPLOATARE, ADMINISTRARE SI ÎNTRETINERE PREVENTIVA, PREDICTIVA SI CORECTIVA, GESTIONARE SI ADMINISTRARE ENERGII SI UTILITATI PENTRU SISTEMELE MECANO-ENERGETICE DIN CLADIREA EXTINDERE PLECARI, în valoare de 2 milioane de euro;
 
–         SERVICII DE ÎNTRETINERE PENTRU SISTEMELE DE CURENTI SLABI SI INSTALATII DE TELECOMUNICATII DIN CLADIREA EXTINDERE PLECARI.

Istoria a fost asemănătoare și în anul 2012. Un singur participant, un singur câștigător UTI. Pentru contracte de peste 5 milioane de euro:
–         SERVICII DE ÎNTRETINERE PENTRU SISTEMELE DE CURENTI SLABI SI INSTALATII DE TELECOMUNICATII DIN CLADIREA EXTINDERE PLECARI;
–         FURNIZARE SI MONTARE TABLOURI DE JOASA TENSIUNE SI UPS-URI IN POSTURILE TRAFO AFERENTE BALIZAJULUI LUMINOS DE LA AIHCB;
–         Servicii de exploatare, administrare si întretinere preventiva, predictiva si corectiva, gestionare si administrare energii si utilitati pentru sistemele mecano-energetice din cladirea Finger Nou;
–         Servicii de intretinere garantie totala si reparatii pentru sistemele de curenti slabi si instalatiile de telecomunicatii din cladirea FINGER NOU.
De prejudiciile de la UTI nu s-a mai auzit nimic.
Și lista contractelor UTI Italy, fără licitație poate continua. La fel și a contractelor în care UTI aleargă de unul  singur, sau  mai bine zis,  nu aleargă, ci zboară.
UTI, în zbor!
 
 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.