Acasă Economia de Dreapta Cine are capacitate de muncă trebuie să-și rezolve problemele proprii, nu să...

Cine are capacitate de muncă trebuie să-și rezolve problemele proprii, nu să ramână captiv asistenței statului

DISTRIBUIȚI

PDL a depus două proiecte de legi noi cu facilități fiscale pentru crearea de locuri de muncă și pentru stimularea antreprenoriatului social. USL a eșuat în a construi o economie pentru oameni. Ocuparea a scăzut, iar șomajul a crescut.  Investițiile străine au scăzut. Prețurile au explodat. Asistența pe care și-o permite acum statul român este o cuctă sub presiune. PDL propune soluții reale, pe termen lung, atât pentru cei apți de muncă, cât și pentru categoriile defavorizate de cetățeni.

Cum putem  crește  numărul persoanelor active, producătoare de avuție, în timp ce numărul celor întreținuți scade?  PDL vine cu o inițiativă legislativă prin care propune o serie de mecanisme de sprijinire și dezvoltare a întreprinderilor sociale:

• Scutirea pe o perioadă de un an de la plata impozitului pe profit/venit pentru companiile care angajează persoane aparținând grupurilor sociale vulnerabile;
• Scutirea pe o perioadă de un an de la plata impozitului pe profit/ venit pentru companiile care  reinvestesc cel puțin 75% din profitul obținut în activități de restructurare și/sau achiziție de echipamente tehnologice necesare dezvoltării activității economice;

• Consultanță și consiliere gratuită  la constituirea și/sau dezvoltarea afacerii și pentru accesarea de finanțări în dome­nii relevante   pentru economia socială.

Economia socială reprezintă un sector intermediar între stat și piața privată. Ea răspunde nevoilor sociale ale populației. Principiul său de funcționare: identifică nevoile sociale și   răspunde prompt, efi­cient și transpa­rent printr-o mai bună redistribuire a resurselor sociale. Vorbim despre o redis­tribuție activă, prin implicare și creștere a gradului de incluziune socială.
Proiectul economiei sociale se alătură inițiativei legislative pentru reducerea cotei unice la 12%, diminuarea poverii fiscale pe muncă și creșterea salariului minim pe economie la 1.000 lei. Sprijinirea concomitentă a mediului de afaceri și a cetățeanului simplu prin crearea de noi locuri de muncă, asigurarea bunăstării individuale, stimularea consumului și reducerea evaziunii fiscale sunt prioritățile zero ale unei Românii ce crește cu viteza melcului (sub 2%). 
Prin cele două inițiative ne propunem să creștem calitativ și cantitativ gradul de ocupare. PDL sprijinp munca și libera inițiativă. Susținem dezvoltarea spiritului antreprenorial. Contribuim la redu­cerea discriminării și a percepțiilor negative privind anumite grupuri vulnerabile. Nu ne mai putem dezvolta rapid pe umerii a doar 3,5 milioane de angajați în mediul privat.

Andreea PAUL
Vicepreședinta PDL
Deputat de Țara Oașului, Satu Mare
Comisia de Buget-Finanțe
Lector univ. dr. la Facultatea de Relații Economice Internaționale, ASE
E-mail: andreea_vass@yahoo.com
Website personal: www.andreeapaul.ro
Facebook: http://www.facebook.com/andreea.vass

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.