Acasă Economia de Dreapta De ce este statul de drept pe agenda politicii strategice a PDL?

De ce este statul de drept pe agenda politicii strategice a PDL?

DISTRIBUIȚI

Cu mari costuri politice PDL a scos România din criza economică. Costurile sociale au fost și ele mari, dar ar fi fost și mai mari daca nu acționam. Acum, PDL are obligația morală de a scoate România din criza statului de drept. Nu e vorba de incidente minore, izolate, de încălcare a statului de drept, ci de o politică deliberată a USL de a instaura legea junglei și a mafiei USL.

De ce este statul de drept pe agenda politicii strategice a PDL?

Pentru că legea aduce bogăție.
Fără lege nu avem economie: nici bani, nici credite, nici firme, nici investiții, nici locuri de muncă. Legea nu doar stabilește aceste reguli. Respectarea legii aduce bani, profesionalism și bunăstare românilor. Or stat de drept înseamnă că legea și independența justiției care sancționează greșelile se respectă.

Pentru că legea aduce speranță.
Angajamentul dintre guvernanți și români este prea des   încălcat. Românii au fost trădați. Cei chemați să facă legi sunt acuzați și condamnați că le încalcă. 36 de parlamentari ai majorității USL au fost condamnați penal sau acuzați și în stare de incompatibilitate în acest mandat: 22 de la PSD și 14 de la PNL. Atacul constant la independența justiției blochează dezvoltarea economică. Milioane de români află zilnic că „săracii infractori” sunt apărați de majoritatea actuală parlamentară.
Pentru că legea impune respec­tarea drepturilor omului.
Nerespectarea drepturilor omului strangulează potențialul economic al națiunii. Dezvoltare nu înseamnă doar PIB. Dezvoltare înseamnă respectarea drepturilor la hrană, educație, sănătate, presă liberă și corectă, libertate de exprimare a opiniei. Dar, milioane de români tot aud că fondurile sunt insuficiente pentru educație, sănătate, drumuri sau locuri de muncă, dar cresc bugetele și privilegiile politicienilor. România se dezvoltă mai încet pentru că nu respectă drepturile omului.
Pentru că legea aduce stabilitate, transparență și bună guvernare.
Schimbarea regulilor prea des omoară afacerile și locurile de muncă. România este zilnic zguduită de minciună, promisiuni neonorate, de ceartă, de dezbinare, de modificarea repetată a legilor după bunul plac. Mai nou, legile importante se schimbă noaptea, la clar de lună, așa cum s-a întâmplat în cazul tentativelor de modificare a Codului Penal. Nu poți vorbi de stabilitate când tai din pix datoriile Rompetrol către statul român, neîncasate de 10 ani, de aproape jumătate de miliard de dolari. În schimb, compensează bugetul public cu noi taxe.

Criza statului de drept în România.

Mulțumesc militanților PDL și românilor pentru că au răspuns pozitiv la mitingul nostru pentru apărarea statului de drept. Asta înseamnă opoziție adevărată.
Mulțumesc pentru că vă pasă. Vă pasă   de ceea ce se întâmplă în țara asta, cu viitorul copiilor noștri.
Mulțumesc pentru că nu ați rămas indiferenți la înlocuirea statului de drept cu legea junglei PSD și PNL.
Ponta este noul comunist. ?ê?£i-a tras repede doi de „escu”: Antonescu și Voiculescu. Alți doi sunt pe banca de rezervă: Iliescu și Oprescu.
Ponta, Antonescu, Oprescu și Voiculescu violează legea în fiecare zi. Cu toții vor să facă o lege pentru aleși și altă lege pentru alegători. Pentru asta fac praf instituțiile românești.
Azi putem întări statul de drept sau slăbi tolerând dezmățul electoral, minciuna, corupția și evaziunea. Minciuna, Corupția, Evaziunea sunt dușmanii statului de drept. Din păcate, tocmai Minciuna, Corupția și Evaziunea s-au instalat în fruntea Guvernului.

Cine aruncă România în aer pentru mafia de partid? USL!
Cine suspendă o Românie întreagă în vara anului trecut ca să poată vedea Antonescu cum e o lună la preșe­dinție? USL!
Cine schimbă Codul Penal noaptea precum hoții? USL!
Cine plânge în pușcărie? USL!
Cine își schimbă miniștrii ca pe șosete? USL!
Cine pune taxe și pe cloșca cu pui? USL!
Cine minte cum respiră? USL!
Cine ține România într-o ceartă continuă? USL!
Cine are cel mai toxic și murdar guvern? USL!


Împreună cu PDL am ambiția de a lupta cu mafia USL, de a garanta solidaritatea financiară pentru români prin muncă și profesionalism, justa asistență socială, NU pomeni electorale și dezmăț pe banii publici.
Împreună cu voi am ambiția să creăm condiții mai bune pentru copiii noștri la școală, pentru bolnavi în spitale, pentru locuri de muncă.
Împreună cu Guvernul Alternativă al PDL am ambiția de a crea condiții egale în fața legii și pentru aleși și pentru alegători.
Putem să dăm calitate și forță profesională funcționarului public fără sa ne mai uităm la opțiunile sale politice.
Putem să dăm calitate și forță profesională învățământului românesc.
Putem să dăm o șansă bolnavilor în țara noastră, fără să mai plătim șpagă.
Putem să dăm oxigen mediului economic pentru a crea locuri de muncă și venituri mai mari la buget ca să ne putem atinge țelurile.
Împreună putem construi o societate corectă și dreaptă.
Apărăm România de iresponsabilitatea USL.

Andreea PAUL
Prim-vicepreședinta PDL
Deputat de Țara Oașului, Satu Mare
Comisia de Buget-Finanțe
Lector univ. dr. la Facultatea de Relații Economice Internaționale, ASE
E-mail: andreea_vass@yahoo.com
Website personal: www.andreeapaul.ro
Facebook: http://www.facebook.com/andreea.vass

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.